DİYETİSYEN MURAT SERKAN SİNAV BESLENME ALIŞKANLIĞI KONUSUNDA UYARILARDA BULUNDU
Diyetisyen Murat Serkan Sinav ilköğretim Çocukları ve Adölesanlarda Beslenme Alışkanlığı Konusunda Uyarılarda Bulundu...
Yayınlanma :
03.10.2018 01:04


Özellikle okul çağında bulunan çocuklarımızfiziksel, psikolojik ve sosyal açıdan yeni bir adım attıkları için beslenme konusundada yeni alışkanlıklar kazandırmalıyız. Ayrıca konuya farklı bir açıdan bakıcak olursak kronik hastalıkların(şişmanlık,obezite,diyabet ve hipertansiyon vb.) çoğu bu dönemde yani çocukluk çağında karşımıza çıkmaktadır. Bunun önüne geçmek ise bizim elimizde büyük görev çocuklarımızın ailelerine düşüyor.
Besin ögelerimiz üç tanedir. Korbonhidrat,protein,yağ olmak üzere bu besin ögerini gün içinde dengeli bir şekilde dağıtmak gerekir. Tek taraflı olarak değilde çok yönlü olarak beslenmeyi tercih etmeliyiz. Özellikle büyüme döneminde olan çocuklar için yağlı besinler, çikolata türevleri, işlenmiş et ürünleri ( salam,sosis vb.) bunlardan uzak durmamızda fayda var. Daha çok ambalajlı ürünlerden çok yapımını bildiğimiz doğal ürünlerin, besinleri tüketmelerini öneririz.
Diyetisyen Sinav açıklamasının devamında: Süt ve süt ürünleri adölesan(ergenlik) dönemindeki çocuklarımızın ve gençlerimizin büyümesinde, agız ve diş sağlığında ve fiziksel gelişimlerinde büyük bir paya sahiptir. Bundan ötürü mutlaka her öğünde süt ve süt ürünlerinin tüketimine önem vermemiz gerekmektedir.
Birazcık öğünlerden bahsedecek olursak sabah kahvaltısı günün en önemli öğünlerinden bir tanesidir. Mutlaka sabah kahvaltısın önemini ve gerekliliğinin farkında olmamız gerekmektedir. Genel olarak duruma bakacak olursak günlük 6 öğün şekilde beslenmeliyiz. 3 ara öğün 3 ana öğün şekilde ara öğünlerde meyve ve süt ürünü tüketimine dikkat etmemiz gerekiyor. Dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: