İL JANDARMA KOMUTANLIĞININ AKSARAY'IN TARİHİ DEĞERLERİ DUYARLILIĞI!
Aksaray il Jandarma komutanlığı il hizmet binası girişine koydurulan ilimizin önemli tarihi ve turistik yerlerinin panolarıyla görev yerini özümseme samimiyeti ete kemiğe büründürülmüş.!!!
Yayınlanma :
26.11.2020 11:04


Konya yolu E.90 yolu kenarında bulunan il Jandarma komutanlığı binasının karayoluna bakan ana girişindeki il komutanı makamına çıkan girişe” Darısı diğer kamu kurumlarının başına” dedirten panolar görenlerin içini aydınlatıyor.!!!
Komutanlık binasının ana giriş kapısından itibaren sırasıyla Aksaray’ın simgelerinden olan Hasandağı, yanına dünyanın istenerek eğri yapılmasına rağmen 800 yıldır ayakta olan tek yapısı olarak bilinen Selçuklu eseri Eğri Minare, ilimizin ve ülkemizle dünyanın en büyük oyma katedrali olan Selime kasabasındaki aynı isimle anılan Katetral.
Yanına ilimiz turizminin en önemli yerlerini oluşturan vadilerden Soflar vadisinin yanında bir birine adeta zincirin halkası gibi bağlı olan Manastır, Ilısu zincir halkasının 3.sünü ve en büyüğü ile derini olan tarihle tabiatın birleştiği yeryüzünün en uzun vadisi olan Ihlara vadisinin.
Ihlara vadisinin yanında ilimizde bulunan 4 Kervansarayın en büyüğü olmasının yanında ülkemizin de en büyük Kervansarayı olan Sultan Hanı’nın, yarısına yakını ilimiz sınırları içinde bulunan ülkemizin en büyük 2. Gölü ve en büyük Tuz gölü olan göçmen kuşların ve özellikle flamingoların göçlerinde geçiş ve konaklama yeri olarak kullandıkları Tuz Gölü’nün.
Aksaray’ın en büyük ve en eski Camisi olan 1071 yılında Malazgirt zaferiyle milletimize Anadolu’nun kapılarının açılmasından takriben 50 yıl sonra yapılan ve daha sonra ise Karamanoğlu İbrahim Bey tarafından yeniden yapılırcasına onarılan Ulu Caminin bulunduğu panoları ile adeta Aksaray il tanıtım bürosu işlevi görevi yerine getiriliyor.
Haber Ali Genç
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: