KOÇAŞ KARİYER GÜNÜNDE GENÇLERE SESLENDİ
Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, bu yıl 3. Düzenlenen Aksaray Kariyer günlerinde gençlere seslendi.
Yayınlanma :
10.12.2014 12:43


Albay Sanders yemek yapmayı seviyordu ve her değişik tat kombinasyonları deniyordu. Bu yüzden emekli olduğunda bu işi yapmayı tercih etti kendine özel bir yemek tarifi vardı. Ancak o bölgede yaşananların 1950’lerde yapılan bir otobanı kullanmaya başlamasıyla iflas etme noktasına gelmişti.AlbaySanders bunun üzerine elindeki tarifle restoranlar gezmeye ve tarifini ücret karşılığında onlara satmaya karar verdi. Böylece ABD’yi bir uçtan bir uca, eyalet eyalet gezmeye başlayan Sanders, her gittiği restoranı not almakta ve tekrar tekrar aramaktadır. Ancak hiçbirinde olumlu cevap alamaz. Pes etmeksizin bu işe devam etmesi sonucunda 1.019. restorant tarifi denemeye karar verir. Uygulanan tarif hem restoran sahibince, hem de müşterilerce çok beğenilir ve ortak iş yapmaya başlarlar. 1980 yılında zatürreden vefat eden albay harland d. sanders, bugün tüm dünyada 78 ülkede 10.000’ın üzerinde restoranlar zinciri var.Meselayoutube: 3 arkadaş tarafindanvideolarin e-mail üzerinde yollanilamamasi üzerine 15 şubat 2005'te kurulmasinakarşin parasal sorunlar nedeni ile ilk video 23 nisan 2005'te yüklenmiştir.Youtube, 9 ekim 2006 tarihinde googletarafindan 1.65 milyar dolara satinalinmiştir. bu, google tarihindeki en büyük satinalimlardan biridir. google'in ödediği 1.65 milyar dolar youtubeçalişanlariarasindapaylaşilmiştir.Mesela merhum sakipsabanci: Sakipsabancibabsinin ölümünden sonra kardeşleriyle birlikte sabanciholding’i kurdu, bir müddet sonra sabancicenter’i ve veardindan 1994 yilindatoyotasafabrikasiniaçti. Köyde doğup, azim ve kararlilikla, dünyaninsayili zenginleri arasina girdi. sakipsabanci’ninbaşari öyküsü, onun inanaçyapisindankaynaklanmaktadir. Bizler eskiden girişimcilik, kurumsallaşma ve markalaşma gibi kavramlara uzak durur ve bunları lüks görürdük. Zira rekabet denen kavramla henüz tanışmamıştık. Bizim için rekabet, kendi mahallemiz, şehrimiz ile sınırlıydı. Ama zaman değişti. Teknolojiler ilerledi. Dolayısıyla rakiplerimiz sadece ülkemizle sınırlı değil. Bugün, alman mühendisleri, Japon yazılımcıları bizim rakibimiz. Ama biz de onların rakibiyiz.
Bugün millet olarak kazancımızı arttırmak amacıyla girişimci sayımızı arttırmak zorundayız. Ülkemizi zenginleştirecek, kalkındıracak, işsizlere iş bulacaksak girişimciliği mutlaka özendirmeli ve teşvik etmeliyiz. Bu noktada ciddi avantajlarımızda vardır. Türkiye nüfusunun yüzde 65’ı 30 yaşın altında, iş üretme potansiyeli yüksek gençlerden oluşmaktadır. Avrupa birliği ülkeleri içerisinde en genç nüfusa sahip olan ülkemizin elindeki bu büyük gücün farkında olmalıyız. Hedeflerimiz çok büyük, Dünya’nın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek istiyoruz. O vakit insan kaynağımızı en etkin şekilde kullanmalıyız. Yanı yarışımcı sayımızı arttırmalıyız. Girişimcilik hususunda, gelecekten çok umutlu olmamın bir nedeniyse, günümüz gençlerinin, bizlerden çok daha eğitimli ve donanımlı yetiştiğini görmemdir. Günümüzün genç girişimcileri, bizim gençlik yıllarımıza oranla, kat kat daha eğitimli ve bilgili. Değerli gençler girişimci olmaktan korkmayın cesur olun, girişimciler için KOSGEB’in vermiş olduğu 30.000 TL’lik hibe desteği ve 70.000 TL’ye kadar kredi desteği var. Sunulan bu hizmetlerden mutlaka faydalanın. Bu yolda, sizlere güveniyoruz! Sizlere inanıyoruz! Sizlerle gurur duyuyoruz.
3. Aksaray kariyer ve istihdam günü programında emeği geçen herkese teşekkür ediyor. Şahsım ve ATSO adına şükranlarımı sunuyorum” Dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: