-

MAMASIN BARAJI KURUYOR! AKSARAY BELEDİYESİNDEN SU TASARRUFU ÇAĞRISI

Aksaray Belediyesi ekipleri, yağışların mevsim normallerinin altında seyretmesinden kaynaklı su seviyesi düşen Mamasın Barajındaki suyun tasarruflu kullanılması için uyarılarda bulundu. 

MAMASIN BARAJI KURUYOR! AKSARAY BELEDİYESİNDEN SU TASARRUFU ÇAĞRISI
03 Ocak 2023 - 12:10

BAŞKAN DİNÇER; ‘’GELECEK NESİLLERİMİZ İÇİN TÜM KAYNAKLARIMIZI TASARRUFLU KULLANMAK MECBURİYETİNDEYİZ’’


Aksaray Belediyesi ekipleri, yağışların mevsim normallerinin altında seyretmesinden kaynaklı su seviyesi düşen Mamasın Barajındaki suyun tasarruflu kullanılması için uyarılarda bulundu.  Suyun tasarruflu kullanılması ve su kaçaklarının önlenmesi için birçok çalışma gerçekleştiren Aksaray Belediyesi ekipleri vatandaşlarında evlerinde kullandıkları suyun tasarruflu kullanılması için vatandaşları duyarlı davranmaya davet ettiler.

Türkiye’nin en az yağış alan bölgesinde yer alan Aksaray’da son 40 yılın yağış ortalaması 340 mm (kg/m²) düzeyinde yer alıyor. Vahşi sulama yapılarak su kaynaklarının gelişigüzel kullanılması ve yağış miktarlarının düşmesi bölgede yer alan Tuz Gölü’nün de son 10 yıl içinde yüzde 65 oranda küçülmesine neden oldu. Ayrıca bölgenin içme suyu ve tarımsal sulama ihtiyacını karşılayan Mamasın Barajı ise son yılların en düşük seviyesinde. 165 milyon metreküp su kapasitesine sahip Mamasın Barajının bu aylık doluluk oranı yüzde 21 seviyelerinde geriledi. Aksaray Belediyesi ekipleri Mamasın Barajındaki doluluk oranının son yılların en düşük seviyelerinde olduğuna dikkat çekiyor.
 
Konuyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Dinçer; “Yanı başımızda bulunan Tuz Gölü’nün bu denli hızla küçülmesi ve yağış miktarlarının düşmesi nedeniyle su tasarrufuna dikkat çekmek adına böyle bir çalışma gerçekleştirdik. Su tasarrufu ile ilgili göreve geldiğimiz günden beri artık ömrünü tamamlamış ve su sızdıran asbest boruları büyük oranda sağlıklı borularla değiştirdik. Ve bu sayede günlük 3000 ton su tasarrufu sağladık. Yine vatandaşlarımızın su tasarrufu hakkında bilinçlendirmek için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu tip faaliyetlerle bilgilendirme yaparak su tasarrufu noktasında bilinçlendiriyoruz.” Dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum