ÖĞRETMENLER EĞİTİM İÇİN AKSARAY'A GELDİ
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi’nin düzenlediği “Fen ve Teknoloji Öğretmenlerine Teknolojik Pedagojik Alan Bilgisi Kazandırma Amaçlı Eğitim Uygulamaları” projesinin ikincisi başladı. 7 bölge ve 20 farklı şehirden 24 öğretmenin yer aldığı proje, TÜBİTAK desteğiyle yapılıyor.
Yayınlanma :
19.08.2014 09:33


- MEB, Teknolojiyi En İyi Kullanan Bakanlıklardan Birisi -
Aksaray Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ise teknolojiye ulaşmanın ve onu takip etmenin zorluğuna dikkat çekti ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nın hem idarede, hem de eğitim ortamlarında teknolojiyi en iyi şekilde kullanan bakanlıklardan birisi olduğunu vurguladı. Özellikle e-okul, e-adres, e-atama ve dünyanın sayılı çalışmalarından olan FATİH projesi gibi alanlarda teknolojinin en üst seviyede kullanıldığını söyleyen Kartal, “Hangi teknolojiyi kullanırsanız kullanın, bunların hiçbirisi öğretmenin yerini tutamaz. Eğitimin ana kaynağı öğretmendir” dedi.
- Proje, Öğretmenlerde Yeni Bir Heyecan Doğuracaktır -
Öğretmenlerin yenilenmesi ve bilgi güncellemesi açısından bu tür projelerin son derece önemli olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, bu gibi çalışmaların Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aksaray Üniversitesi arasındaki işbirliklerine de vesile olduğunu vurguladı. “Amacımız sadece teorik eğitim yapmak değil, milli eğitimin temel unsurlarıyla da buluşabilmektir” diyen Yılmaz, projenin öğretmenlerde yeni bir heyecan doğuracağını düşündüğünü belirtti; çalışmanın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
- ASÜ Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen Üniversitelerindendir -
Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar da, Aksaray Üniversitesi’nin genç, dinamik ve henüz 8 yaşında olmasına rağmen, emsalleriyle kıyaslandığında, oldukça önemli başarılara imza atmış bir üniversite olduğundan söz etti. ASÜ’nün Türkiye’nin en hızlı büyüyen üniversitelerinden birisi olduğunu belirten Rektör Acar, rakamlara değindi ve şöyle konuştu: “2011 yılında 8 bin 200 olan öğrenci sayımız, bugün yeni kayıtlarla birlikte 17 binin üzerine çıkmış durumda. Bu, 3 yılda, yüzde 100’ü aşan bir büyüme demektir. Akademisyen sayımız 480’lerden, 700 sınırına yükselmiş durumda. Fakültelerimizin sayısı 4’ten 9’a, mastır, doktora programlarımızın sayısı 6’dan 53’e yükselmiş durumda. Yani gerek fiziksel anlamda, gerekse insan kaynakları ve öğrenci anlamında, Türkiye’nin en hızlı büyüyen üniversitelerinden birisiyiz. Türkiye’nin en özgür üniversitesi olan ASÜ hızlı büyüyen, girişimciliği önemseyen, hızla dışa açılan, emsali üniversiteler arasında akademik performans yönünden birinci durumda olan, başarılı bir üniversitedir.” Rektör Acar sözlerini, projede emeği geçen herkese teşekkür ederek tamamladı.
“Fen ve Teknoloji Öğretmenlerine Teknolojik Pedagojik Alan Bilgisi Kazandırma Amaçlı Eğitim Uygulamaları” projesi, 26 Ağustos günü sona erecek. Proje kapsamında 24 farklı etkinliğin gerçekleştirileceği öğrenildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: