OKUMA KÜLTÜRÜ VE -Z- KÜTÜPHANE SEMİNERİ AKSARAY’DA BAŞLADI
Okuma kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için bilgisayardan elektronik eğitim materyallerine, internetten zekâ oyunlarına kadar çocukların ilgisini çekebilecek birçok materyalin bulunduğu zenginleştirilmiş kütüphanelerin (Z-kütüphane) yaygınlaştırılması için çalışmalar devam ediyor.
Yayınlanma :
12.10.2015 11:14


Aksaray Hizmetiçi Eğitim Enstitüsünde Türk Dili ve Edebiyatı, Türkçe ve Sınıf Öğretmenleri katıldığı seminerin açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim Araçları ve Yayınlar Daire Başkanı Ercan Şen; yurtdışında örnekleri bulunan ve bakanlıkça uygulamaya konulan Z Kütüphaneciliğin ülkemizin geleceği için çok önemli olduğunu söyledi.
Şen, Z Kütüphaneciliğin şu anda pek anlaşılmayan ancak zaman geçtikçe anlaşılabilecek çok temel bir altyapı faaliyetini olduğunu belirtti.
Uluslararası Okul Kütüphanecileri Yönetim Kurulunun Dünya Toplantısının 2018 yılında Türkiye’de yapılacağını ifade eden Şen, ‘2018 yılının Uluslararası Okul Kütüphanecileri Derneğinin Dünya Toplantısını Türkiye’ye aldık. Z Kütüphanelerinde sertifikasyon sürecine geçiyoruz. Başarılı olan Z Kütüphaneler, okullar oradaki idareci ve öğretmenlerimizin bizimle Uluslararası toplantılara katılabilecekler. 2016 yılında Tokyo, 2017 yılında Teksas’da yapılacak toplantının 2018 yılında ki toplantısı Türkiye’de yapılacak.’’
Aksaray Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal Milli Eğitim Bakanlığının yeni bir konsept olarak geliştirdiği Z Kütüphane seminerinin Aksaray da düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti belirtti.
Konuşmaların ardından, Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim Araçları ve Yayınlar Daire Başkanı Ercan Şen Z-Kütüphane Projesi hakkında sunum yaparak katılımcılara proje hakkında bilgi verdi. Seminere katılan alanında uzmanlar tarafından Okuma kültürü ve kütüphanecilik konularında bilgiler verildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: