Başkan Okan Geçgel, basın özgürlüğünün(hürriyetinin) demokratik toplumların temel taşı olduğunu vurgularken, gazetecilerin ekonomik ve sosyal şartlarının iyileştirilmesinin önemine dikkat çekti.
Ekonomik güvenceden yoksun kalan gazetecilerin özgür (hür) şekilde haber yapabilmesi mümkün değil
Basın mensuplarının zor şartlar altında görev yaptığını belirten Geçgel, “Gerçek anlamda bir basın özgürlüğünden(hürriyetinden) söz edebilmek için, gazetecilerin çalışma koşullarının insanca yaşama elverişli hale getirilmesi gerekir. Ekonomik güvenceden yoksun, sosyal hakları sınırlı gazetecilerin özgürce (hür şekilde) haber yapabilmesi mümkün değildir” dedi.
Dijital gazetecilik desteklenmeli
Okan Geçgel, dijitalleşme çağında internet gazeteciliğinin öneminin arttığını da belirterek, bu alanda faaliyet gösteren medya mensuplarının desteklenmesi gerektiğini ifade etti. TİGAD olarak basın emekçilerinin yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayan Geçgel, 3 Mayıs’ın sadece bir kutlama değil, aynı zamanda bir farkındalık günü olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Yorumlar
Kalan Karakter: