TÜRKİYE’NİN SAVUNMA SANAYİNDEKİ DIŞA BAĞIMLILIĞI HER YIL BİRAZ DAHA AZALIYOR
Çok maksatlı amfibi hücum gemisi Anadolu’nun inşasına başlanması nedeniyle düzenlenen törene katılarak bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Güçlenen, gelişen Türkiye'nin giderek kendi sınırları dışında da daha etkin şekilde varlık göstermesi gerekiyor.
Yayınlanma :
02.05.2016 16:16


Tuzla Sedef Tersanesi’nde gerçekleşen törende; TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Millî Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da hazır bulundu.
“Hedefimiz, 2023’te Ülkemizin Savunma Sanayinde Dışa Bağımlılığını Ortadan Kaldırmak”
Türkiye’nin savunma sanayindeki dışa bağımlılığının her yıl biraz daha azaldığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2002'de yüzde 80'ler civarında olan dışa bağımlılık oranının bugün yüzde 40'lar seviyesine düşürülmüş olduğunun altını çizdi ve şu bilgileri verdi: “Hedefimiz inşallah 2023'te ülkemizin savunma sanayinde dışa bağımlılığımızı ortadan kaldırmaktır. Sadece kendi ihtiyacımızı karşılamakla kalmayacak, bu alanda tüm dost ve kardeş ülkelerin de en önemli destekçisi ve tedarikçisi olacağız. Geçtiğimiz yıl 5 milyar dolarlık üretim ve 1,6 milyar dolarlık ihracat gücüne ulaşan savunma sanayimiz bu hedef doğrultusunda ilerlemesini sürdürüyor. Geçtiğimiz yılın sonu itibariyle 31 milyar dolarlık proje bütçesiyle çalışmalarını sürdüren savunma sanayi sektörümüz araştırma geliştirme yatırımlarında da 1 milyar dolarlık bir seviyeye ulaştı.”
Bugün sac kesme töreni yapılan amfibi hücum gemisinin, dünyanın en seçkin uçak gemisini üretme yolunda atılan bir ilk adım olarak gördüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atak helikopterlerinin iç güvenlik operasyonlarında daha etkin şekilde kullanıldığını söyledi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: