TÜRKİYE TURİST ÇEKEN ÜLKELER ARASINDA ALTINCI
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burak Murat Demirçivi, 2015 yılında turizm hareketine katılanların sayısının 1 milyar 184 milyon seviyesine ulaştığını söyledi.
Yayınlanma :
21.10.2016 10:36


- Türkiye Turist Çeken Ülkeler Arasında 6’ncı -
Turizm hareketlerinin yıllık ortalama yüzde 5 civarında artış gösterdiğini ve bu oranın nüfus artış hızından daha yüksek olduğunu kaydeden Demirçivi, 2009 yılında bu hareketlilikte ekonomik kriz nedeniyle bir gerileme olduğunu söyledi ve savaş, terör, salgın hastalıklar, doğal afetler gibi etkenlerin turizm hareketliliğini düşürdüğünü kaydetti. Kıta ve ülke bazında rakamlara ilişkin bilgiler de veren Yrd. Doç. Dr. Burak Murat Demirçivi, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Avrupa Kıtası yüzde 51’lik oranla turizme katılımda, yüzde 36’lık oranla da turizm gelirlerinde ilk sırada bulunuyor. Fransa 2015 yılında 84 milyon turist ağırladı. Liste Amerika, İspanya ve Çin şeklinde devam ediyor. Türkiye ise bu sıralamada 6’ncı durumda. Turizm gelirlerinde ise tablo biraz farklılaşıyor. Gelirler sıralamasında Amerika liste başında yer alıyor.”
Yapılan sunumun ardından katılımcı akademisyenler ve öğrenciler, merak ettikleri sorulara yanıt aradı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: