“ULUSLARARASI DİN SOSYOLOJİSİ SEMPOZYUMU” BAŞLADI -Aksaray Haber
İnsanlığın avcılık/toplayıcılık, tarım/hayvancılık ve şehirleşme şeklinde gelişim gösterdiğini ifade eden Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, daha önceki kuramların din kavramının şehirleşme aşamasında ortaya çıktığını ifade ettiğini, ancak yapılan çalışmaların ardından bu bilgilerin değiştiğini kaydetti.
Yayınlanma :
10.05.2018 13:17


- 35 Oturumdan Oluşan Sempozyum Üç Gün Sürecek -
Muhafazakâr Düşünce Dergisi Kurucu Editörü Serhat Buhari Baytekin ise her yıl düzenledikleri sempozyumun altıncısını, bu yıl ASÜ’yle birlikte gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını söyleyerek, “Muhafazakâr Düşünce Dergisi yaklaşık 15 yıldır çıkıyor. Dergimiz her sayısında farklı bir kavramı muhafazakâr perspektiften ele aldığı gibi, farklı görüşler üzerinden de değerlendirmeler yapıyor” dedi. Din Sosyolojisinin son 10 yıldan beri Türkiye gündemine girmeye başladığını ve alandaki çalışmaların arttığını ifade eden Baytekin, sempozyumun düzenlenmesine katkı sunan herkese teşekkür etti. Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Kirman da çalışmanın mutfağına ilişkin kısa bir açıklama yaptı. 128 başvuru aldıklarını ve 105 tebliğin olduğunu ileten Kirman, “79 şehirden başvuru alındı. Sempozyumumuzda büyük kısmı Üniversitelerden olmak üzere 57 kurumdan katılımcı var. Bu etkinliğin, geleceğe umutla bakmamız ve ilham açısından hayırlara vesile olmasını diliyoruz” dedi.
Sekretaryasını ASÜ Doktor Öğretim Üyesi Volkan Ertit’in gerçekleştirdiği sempozyum, Sanat Müziği Dinletisinin ardından düzenlenen “Açılış Paneli” ile başladı. Toplam 35 oturumdan oluşan sempozyum üç gün sürecek.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: