-

YASALLAŞAN SOSYAL MEDYA MEVZUATINI KAYSERİ'DE AKADEMİSYENLER MASAYA YATIRIYOR!!!

Türkiye İnternet Gazetecileri Derneği(TİGAD) Genel merkezi tarafından yarın Kayseri’de yapılacak Dijital Medya konusundaki akademisyenler tarafından irdelenecek olan “Yeni Nesil Gazetecilik “konferansına Aksaray’ı temsilen il temsilcisi Ali Genç katılacak.

YASALLAŞAN SOSYAL MEDYA MEVZUATINI KAYSERİ'DE AKADEMİSYENLER MASAYA YATIRIYOR!!!
10 Kasım 2022 - 07:24
Geçtiğimiz haftalarda TBMM’sinde kabul edilen vatandaşlar arasında “Sosyal Medya Mevzuatı Kanunu” olarak bilinen kanunun Türkiye İnternet Gazetecileri(TİGAD) Genel Merkezi tarafından “Yeni nesil gazetecilik” ismiyle Kayseri’de masaya yatırılıyor.
 

  Aksaray’ı TİGAD temsilcisi Ali Genç’in temsil edeceği ülkemizin deneyimli gazetecilerinin de katılacağı yarın (11 Kasım 2022 Cuma) Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde saat 15.00’de düzenlenecek “Yeni Nesil Gazetecilik” konulu konferansın moderatörlüğünü Üniversitenin İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Vahit İlhan yapacak.

     Konferansta yer alacak konuşmacılar ve ele alacakları konular şöyle;

     Haberler.com Genel Yayın Yönetmeni Av. Bedia Teymur (İnternet Gazeteciliğinin Dünü, Bugünü, Yarını), Beyaz TV Genel Yayın Yönetmeni Fırat Çatalbaş (Sosyal Medya İhbar Hatları ve TV Gazeteciliği), Ensonhaber.com Haber Müdürü Burak Can Badak (İnternet Haberciliğinin Toplumdaki Etkileri),
 

  İHA İstanbul Anadolu Yakası Bölge Müdürü Mustafa Biçer (Ajans Haberciliği ve İnternet Medyası), TV Programcısı ve Sunucu Aynur Ayaz (Sorunsuz İletişim; Etkin ve Yetkin İletişim), Namehaber.com Genel Yayın Yönetmeni Selçuk Yavuz (Dijital Medya ve Güvenilir Habercilik).

    Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi, Uluslararası Sosyal Medya Kullanıcıları Derneği (USMEK) ve Sedat Kılınç İnşaat A.Ş.’nin desteklediği konferans kapsamında Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in de katılacağı bir akşam yemeği organize edilecek.

BİR ARAYA GELEN TİGAD İL TEMSİLCİLERİ DERNEĞİN GENEL KURULUNADA KATILACAKKLAR!

   Yeni Nesil Yayıncılık için bir araya gelip bunu bir konferansla dillendirecek TİGAD il temsilcilerinin katılımıyla derneğin Olağan Genel Kurulu da City One Hotel’de toplanacak. “TİGAD İl Temsilcileri İstişare Toplantısı” olarak gerçekleştirilecek toplantıda, Türk Dünyası İnternet Gazeteciliği Federasyonu’na katılım için karar alınması bekleniyor.


    Genel Kurulda ayrıca, TİGAD’ın önerileri ile çalışmaları başlayan ve geçtiğimiz ay TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen ve kamuoyunda “internet gazeteciliği yasası” ve “dezenformasyonla mücadele düzenlemesi” olarak bilinen “Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile ilgili de değerlendirmelerde bulunulacak.
 Programa katılan TİGAD il temsilcileri 12-13 Kasım tarihlerinde Kayseri kültür gezisi etkinliğine katılacak.

GENEL BAŞKAN OKAN GEÇGEL”İNTERNET GAZETECİLİĞİNİ GLOBAL ANLAMDA TEMSİL EDECEĞİZ”

TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel, dernek olarak internet gazeteciliğine katkı sunmak gayesiyle çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek, “Yeni nesil gazeteciliği konuşacağımız konferansımızda deneyimli gazetecileri ağırlıyoruz.
   İl temsilcilerimiz ile yeni nesil gazeteciliğin neler getirdiğini konuşacağız. 
   Geleneksel gazetecilik yerini dijital sistemlere bırakıyor.

    Bu ortamda internet gazetecileri nasıl konumlanmalıdır? Geleneksel gazetecilik yok olur mu? Bu ve benzeri soruların cevaplarını arayacağız.” Dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum