-

AKSARAY'DA İSTİHDAMDA DAHA FAZLA KADIN ELİ

“İstihdamda Daha Fazla Kadın Eli” Protokolü ile Cumhurbaşkanlığı öncülüğünde yürütülen “Sıfır Atık için mücadele projesi” kapsamında Aksaray Valiliği, Gülağaç Kaymakamlığı,Ticaret Borsası, Girişimci Kadın Kooperatifi ve Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü iş birlikteliğinde kullanılmayan kumaşların ekonomik değere dönüştüğü sıfır atık sergisi ve İŞKUR meslek edindirme kursları sertifika dağıtım töreni gerçekleşti.

AKSARAY'DA İSTİHDAMDA DAHA FAZLA KADIN ELİ
21 Haziran 2019 - 15:18
“İstihdamda Daha Fazla Kadın Eli” Protokolü ile Cumhurbaşkanlığı öncülüğünde yürütülen “Sıfır Atık için mücadele projesi” kapsamında Aksaray Valiliği, Gülağaç Kaymakamlığı,Ticaret Borsası, Girişimci Kadın Kooperatifi ve Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü iş birlikteliğinde  kullanılmayan kumaşların ekonomik değere dönüştüğü sıfır atık sergisi ve İŞKUR meslek edindirme kursları sertifika dağıtım töreni gerçekleşti.

Aksaray Valisi Sayın Ali MANTI konuşmasında;“Cumhurbaşkanımızın himayelerinde gerçekleşen sıfır atık için mücadele kapsamında bugün kadınların vermiş olduğu destek oldukça anlamlı.İlimizde, Valiliğimiz öncülüğünde sıfır atık için mücadele kapsamında çeşitli faaliyetler yürütülmektedir.Bu kapsamda ortaya konan çalışmaları değerli buluyorum ve emeği geçen her bir vatandaşımızı ayrı ayrı tebrik ediyorum” dedi.

 

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut AKKUŞ konuşmasında;“aktif işgücü programlarımız kapsamında Gülağaç'ta birçok başarılı faaliyetlere imza atıldı. Bir taraftan kadınların çalışma hayatı içerisinde daha belirgin bir şekilde yer alması, bir taraftan da mesleki deneyimlerini ve girişimcilik yönlerinin ortaya çıkarılması amacıyla kurum ve kuruluşlarımız iş birlikteliğinde ilçemizde önemli çalışmalar gerçekleşiyor. Aktif işgücü programlarımızdan işbaşı eğitim programı, toplum yararına program, meslek edindirme kursları ve uygulamalı girişimcilik eğitimi kapsamında son dönemde 10 milyon TL'lik destek Gülağaç ilçemiz için ayrılmıştır. Geçtiğimiz yıl ilimiz kadın ve genç istihdamı konusunda Türkiye’de ilk 10 şehir arasında yer almıştır.  Bugün sıfır atık için mücadele kapsamında sergi açılışı ve kurslar kapsamında sertifika dağıtım töreni gerçekleşiyor. Emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz.” Dedi.

Programa Aksaray Valisi Sayın Ali MANTI, Vali Yardımcısı Mustafa TÜRKCAN, İl Emniyet Müdürü Ali KARABAĞ, İl Jandarma Komutanı Fuat ANIK, Özel İdare Genel Sekreteri Ramazan ALTUNDAĞ, İl Genel Meclisi Başkanı Muammer TÜZÜN katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum