-

AKSARAY'DA SIFIR ATIK PROJESİ DÜZENLENEN PROGRAM İLE BAŞLATILDI

İsrafın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılmasını amaçlayan, atık oluşumunun engellenmesi veya oluşan atığın kaynağında ayrıştırılıp toplanarak geri kazanımını sağlanmasını hedefleyen ‘Sıfır Atık Projesi’ Aksaray 15 Temmuz Ortaokulu’nda düzenlenen programla tanıtıldı.

AKSARAY'DA SIFIR ATIK PROJESİ DÜZENLENEN PROGRAM İLE BAŞLATILDI
20 Mart 2019 - 14:52
Programa Aksaray Valimiz Sayın Ali Mantı eşi Işıl Mantı Hanımefendi, İYİ Parti Aksaray Milletvekili Sayın Ayhan Erel, Vali Yardımcıları, Sayın Gürkan Karaman, Sayın Hakkı Loğoğlu, Kurum Müdürleri ile STK temsilcileri, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’nin Aksaray’da başarılı şekilde uygulanması için her kurumun elinden gelen gayreti göstereceğini ifade eden Valimiz Sayın Ali Mantı yaptığı konuşmasında: “Ülkemizin kaynaklarını daha dikkatli kullanabilmek, atıkları tekrar ekonomiye kazandırabilmek adına önemli bir proje yürütülüyor.  Atıkları doğaya bıraktığımızda yok olması binlerce yıl alıyor. Ve çevreyi kirletiyor. Bundan sonra hem çevreyi koruyacağız ve ekonomiye tekrar sunacağız. Çocuklarımıza da burada israfın kötü bir şey olduğunu öğretebileceğiz. Programlar bunun için yapılıyor. Aksaray’da da bu programlar yapılmaya devam edecek. Gençlere bu bilgiyi kazımamız lazım. Gençlerimiz küçük yaşta bunları öğrenirse büyüklerin düştüğü hatalara düşmemiş olacaklar ”dedi.

Programda Valimiz Sayın Ali Mantı eşi Işıl Mantı Hanımefendi tarafından öğrencilere ‘Sıfır Atık Projesi’nin tanıtımının yapıldığı broşürler ile geri dönüşümden sağlanan çeşitli hediyeler verildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum