-

ASÜ ISO 9001 BELGESİNE SAHİP 9 DEVLET ÜNİVERSİTESİ ARASINDA

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, ASÜ’nünTürk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen ISO 9001 Kalite Yönetimi Sistem Standardı Belgesine sahip bir Üniversite olduğunu söyledi.

ASÜ ISO 9001 BELGESİNE SAHİP 9 DEVLET ÜNİVERSİTESİ ARASINDA
09 Ağustos 2018 - 12:23
TSE’nin, 65 başvuru arasından 51’ini kabul ettiğini ve bunlardan 9’u devlet, 5’i, vakıf 14’üne de tüm Üniversiteyi kapsayacak nitelikte belge düzenlediğini ifade eden Şahin, ASÜ’nün9 devlet üniversitesi arasında yer aldığını belirtti. ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi’nin, pek çok kuruluşun uygulamaya koyduğu ve kurumsallaşmada büyük önem arz eden ürün ve hizmet esaslı bir standart olması itibariyle önemli olduğuna dikkat çeken Rektör Şahin, “Kurumların bu belgeyi alabilmesi için kalite yönetim sistemi hedef ve politikalarını tanımlaması ve işleri de tanımlandığı şekilde yürütmesi gerekiyor. Üniversitemiz gerekli tüm şartları sağlamış ve bu durum, yapılan denetimlerle de belirlenmiştir. Kuruma olan güven bakımından da önem arz eden ISO 9001 Kalite Belgesi, uluslararası bir standart haline gelmiştir. İlgili belgenin alınmasında emeği olan ve çalışmalarıyla sürece katkı sunan herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

Türk Standartları Enstitüsü TS EN ISO 9001 Kalite Yönetimi Sistem Standardı için bugüne kadar toplam 65 adet başvuru oldu. TSE, 14’ü tüm üniversiteyi kapsayacak şekilde ve fakülte, yüksekokul, hastane gibi toplam 51 akademik birime bu belgeyi verdi. ASÜ tüm Üniversiteyi kapsayacak şekilde düzenlenen belgeye sahip 14 Üniversite arasında yer alıyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum