-

CHP AKSARAY İL BAŞKANLIĞI 95. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Cumhuriyet Halk Partisinin 95. Yaşı Aksarayda da partililerce kutlandı.

CHP AKSARAY İL BAŞKANLIĞI 95. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI
11 Eylül 2018 - 10:19
Konuya ilişkin Parti yönetiminden yapılan açıklamada; Partimizin 95.Kuruluş Yıldönümünü; Ankara’da Genel Başkanımız, milletvekillerimiz ve il başkanlarımız ile, Aksaray’da örgütümüz ile kutladık..

Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Benim iki büyük eserim vardır; biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir.’’ Diyerek bize miras bıraktığı Cumhuriyetimizin temel taşlarından biri olan Cumhuriyet Halk Partisinin 95. Yaşını coşkuyla ve gururla kutluyoruz. Bugün rejimin değişmesi ile Türkiye Cumhuriyeti tek adam rejimine dönüşmüş olsa da Cumhuriyeti tekrar eski ihtişamına dönüştürecek gücün halkımızda ve kendimizde olduğunu biliyoruz ve bunu başaracağımıza yürekten inanıyoruz. 

Cumhuriyet Halk Partisi içişleri bakanlığına verilen bir dilekçe ile kurulmadı. Bandırma vapuru ile Anadolu’ya çıkan o ruh, Amasya genelgesi ile milli heyette can buldu. Erzurum kongresinde vatanın bölünmez bütünlüğünü tüm dünyaya haykırıp, Kuvvayı Milliye adı altında Sivas Kongresinde Misakı Milliyi çizerek top yekün vatan savunmasını yaptı. Emperyalizme diz çöktürüp 9 Eylülde kurtardığı vatanı ile aynı günü doğum günü kabul edip 9 eylül 1923’te ete kemiğe bürünüp Cumhuriyet Halk Fırkası adıyla Türk tarihindeki yerini aldı.

95. Kuruluş yıldönümünü kutladığımız Cumhuriyet Halk Partisi; hukukun, özgürlüklerin, çağdaşlığın, milli birlik ve beraberliğimizin ve ülkemizin aydınlık geleceğinin teminatı olmaya devam edecektir. Bu vesileyle vatanımızı kurtaran ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. İzmir’in kurtuluş günü ile Partimizin doğum günükutlu olsun.

YORUMLAR

  • 0 Yorum