-

ÇOCUĞUNUZUN OKUL BAŞARISINDA GÖZ SAĞLIĞININ SON DERECE ÖNEMLİ OLDUĞUNU BİLİYOR MUSUNUZ?

Okul öncesi çağdaki çocuklarda göz bozukluklarını fark etmek her zaman mümkün olmayabilir.

ÇOCUĞUNUZUN OKUL BAŞARISINDA GÖZ SAĞLIĞININ SON DERECE ÖNEMLİ OLDUĞUNU BİLİYOR MUSUNUZ?
06 Eylül 2019 - 10:43
Okul başlamadan önce çocuklarınıza göz kontrolü yaptırılması gerekmektedir. Çünkü gözleri bozuk olan ve bunun farkında olmayan çocukların başarısı bundan olumsuz etkileniyor. Bu yüzden de özellikle okula başlayacaklar başta olmak üzere çocukların göz kontrolü için hekime götürülmeleri gerekiyor.

Çocuklarda göz bozukluğu nasıl fark edilir?

      Okul öncesi çağdaki çocuklarda göz bozukluklarını fark etmek her zaman mümkün olmayabilir. Çünkü 2-3 yaşlarındaki çocuklar, yetişkinler gibi gözleriyle ilgili şikayetlerini keşfedecek ve anlatacak olgunlukta değildir. Bu nedenle, bu yaş grubundaki çocukların bir sorunu yok gibi görünse de, göz kontrolü ve muayenesi önlem amaçlı olarak mutlaka yaptırılmalıdır. Bu muayenede, çocuğun gözünde tembellik yapabilecek düzeyde gözlük numarası olup olmadığının öğrenilmesi amaçlanır. Yüksek numara tespit edilirse, çocuğa erkenden gözlük verilmesi sağlanarak göz rahatlatılır.

Çocuğunuzun için doğru gözlüğü seçin

      Çocuklarda uzun süreli aralıksız okuma, yazma gibi faaliyetlerle, akıllı telefon, tablet ve bilgisayar kullanımına dikkat etmek gerekiyor. Uzun süren çalışmalar için ara ara gözü dinlendirilmeli, uygun mesafe ve aydınlatma ortamında yapılmalı. Çocukların gözlük kullanmaları gerektiğinde aileler endişelenebiliyor. Aileler gözlük kullanımı gerektiğinde küçük çocukların rahatsız olacaklarını düşünürler. Ancak daha iyi görmeye kavuşan çocuklar gözlüğe kolaylıkla alışırlar. Gözlük seçimi oldukça önemlidir. Çerçeve çok büyük veya küçük olmamalı, burnu üzerine baskı yapmamalı, camların orta noktası göz merkezi ile tam uyuşmalı, ultraviyoleyi filtre etmelidir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum