-

İNTERNET TV ve İNTERNET TV LER RTÜK İZNİNE DAHİL EDİLDİ

Aksaray’da internet üzerinden yayın yapan kaçak radyolar yeni çıkan yasaya göre kapatılacak . Yayın yapacak kişiler Anonim şirketi kurmak zorundalar ,RTÜK’den izin alamadıkları taktirde İnternet siteleri mahkemece durdurulacak .

İNTERNET TV ve İNTERNET TV LER RTÜK İZNİNE DAHİL EDİLDİ
30 Ağustos 2019 - 15:16
Aksaray’da internet üzerinden yayın yapan kaçak radyolar yeni çıkan yasaya göre kapatılacak RTÜK’den izin alamadıkları taktirse internet siteleri mahkemece durdurulacak .

 

Yayın yapacak kişiler Anonim şirketi kurmak zorundalar , Kuruluşlara on yıl süreyle verilecek olan internet ortamından yayın lisanslarının ücretleri; İNTERNET-RADYO yayın lisansı için 10.000,00 Türk Lirası; İNTERNET-TV yayın lisansı ücreti 100.000,00 Türk Lirası; İNTERNET-İBYH yayın lisansı ücreti 100.000,00 Türk Lirası şeklinde belirlendi. İnternet ortamından tele alışveriş konulu tematik yayın lisans ücretleri ise bu tutarların beş katı olarak hesaplanacak.

İnternet Radyo ve İnternet Tv lerde  eser sahiplerine ve müzik  üretici firmalara ayrı ayrı olarak Yıllık yaklaşık 4 bin lira Telif hakkı ödeyecekler .

İnternet ortamından yayın iletim yetkilendirme ücreti ise yıllık 100.000,00 Türk lirası olarak belirlendi. Koşullu erişim sağlayan internet yayın platform işletmecileri bu ücrete ilave olarak, yıllık net satışlarının binde beşini, izleyen yılın Nisan ayı sonuna kadar Üst Kurula ödeyecekler

 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından, bu yönetmelikte belirtilen şartları sağlayıp internet ortamından yayın hizmeti sunmak isteyen medya hizmet sağlayıcı kuruluşlardan radyo yayını sunmak için talepte bulunanlara İNTERNET-RD yayın lisansı, televizyon yayını sunmak için talepte bulunanlara İNTERNET-TV yayın lisansı, isteğe bağlı yayın hizmeti sunmak için talepte bulunanlara İNTERNET-İBYH yayın lisansı, internet ortamından yayın iletim hizmeti sunmak isteyen platform işletmecisi kuruluşlara ise “İNTERNET ORTAMINDAN YAYIN İLETİM YETKİSİ” verilebilecektir.

 

İnternet ortamından yayın lisansı münhasıran radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayın hizmeti sunmak amacıyla Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre kurulan anonim şirketlere, internet ortamından yayın iletim yetkisi Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre kurulan limited veya anonim şirketlere verilebilecek. Bu kapsamda; gerçek kişilerin Üst Kurulca lisanslandırılması/yetkilendirilmesi söz konusu olmayacak.

 

Yayın lisansı bulunmaksızın internet ortamından yayın hizmeti sunulduğunun tespiti durumunda, ilgili medya hizmet sağlayıcı kuruluşun URL adresi Üst Kurul’un internet sitesinde duyurularak 72 saatlik süre içerisinde  başvuru dilekçesi ve eki taahhütname ile 3 aya tekabül eden lisans ücretinin  yatırılması halinde internet ortamındaki yayınlara 3 ay süre ile RTÜK tarafından izin verilecek. Bu süre içerisinde lisanslama işlemlerinin tamamlanmaması halindeyse yine 3 aya tekabül eden lisans ücretinin yatırılması şartıyla yayınlarına bir 3 ay daha devam edebilmesi için izin verilecek. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum