-

BAŞARILI ÖĞRENCİLER ÇANAKKALE GEZİSİNE YOLLANIYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen Liselerarası Münazara Yarışması’nda başarı gösteren öğrenciler, Çanakkale, Bursa ve İstanbul gezisine katıldı.

BAŞARILI ÖĞRENCİLER ÇANAKKALE GEZİSİNE YOLLANIYOR
10 Haziran 2014 - 18:57
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Konya merkezdeki liseler arasında düzenlenen münazara yarışmasında çeyrek finale kalan 8 okulun öğrencileri gözetmen öğretmenleriyle birlikte Çanakkale, Bursa ve İstanbul’a gitti. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği’ne üye ailelerin çocuklarıyla birlikte toplam 95 kişiden oluşan öğrenci gurubu, Bursa, Çanakkale ve İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini inceleme ve gezme fırsatı buldu.

Geziye Bursa’dan başlayan öğrenciler, çinileriyle ünlü Bursa Ulu Camii, Cumalıkızık Köyü, Yeşil Türbe ve Külliyesi, Emir Sultan Türbesi, Tophane’de bulunan Osman Gazi ve Orhan Gazi’nin türbeleri, İnkaya, Tophane, Hisariçi ve İpekhan’ı gezdi. Daha sonra Çanakkale’ye geçen öğrenciler burada da Çanakkale Şehitleri Abidesi, 57. Alay Şehitliği, Soğanlıdere Şehitliği, Anzak Koyu, Aynalı Çarşı, Truva Atı gibi Çanakkale’ye özgü tarihi mekanları ziyaret ederek, şehitliklerde dua etti. Öğrenciler, özellikle Çanakkale Şehitleri Abidesi’nde duygu dolu anlar yaşadı.

Gezinin son gününde ise İstanbul’un tarihi mekanlarına yolculuk yapan öğrenciler, kendilerine unutamayacakları bir gezi armağan eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür etti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum