-

GÜZELYURT HALK EĞİTİM MERKEZİ EL SANATLARI SERGİSİ AÇILDI

38. Turizm Haftası kapsamında Güzelyurt Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi ve Güzelyurt Meslek Yüksek Okulu işbirliğinde el sanatları sergisi açıldı

GÜZELYURT HALK EĞİTİM MERKEZİ EL SANATLARI SERGİSİ AÇILDI
21 Nisan 2014 - 16:16
Efor Alışveriş Merkezi Sanat Galerisinde düzenlenen açılış törenine Aksaray Valisi Şeref Ataklı eşi Adile Ataklı, Belediye Başkan Vekili Abdürrahim Sertdemir, Güzelyurt Kaymakamı Mustafa Duruk, Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Doğan ve davetliler katıldı. 

Serginin açılışını eşi Adile Ataklı ile birlikte yapan Vali Şeref Ataklı sergilenen eserler inceleyerek bilgi aldı. 

Güzelyurt bölgesinde çini, çömlek ve diğer el sanatları ile ilgili yoğun uğraş yapıldığını ifade eden Vali Ataklı, Aksaray’ın önemli turizm merkezlerinden olan İlçede vatandaşlarında el sanatlarının daha da geliştirilmesi için Halk Eğitim Merkezinde açılan kurslarda eğitim aldığını belirtti.

Güzelyurt’un tabii güzelliklerinin yansıra bölgeye has kültürel değerlerinin vatandaşlara katkı sağlayacağını ifade eden Vali Ataklı, açılan kurslarla el sanatları ile uğraşan kişi sayısının gün geçtikçe artığını, hediyelik eşya üretimine yönelik çalışmaların bölge turizmine ve vatandaşlara ekonomik olarak katkı sağlayacağını söyledi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum