-

FATİH YILDIRICI ''ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN HAYAT STANDARTLARININ YÜKSELTİLME GAYRETİNDEYİZ''

AK Parti Aksaray İl Başkanı M.Fatih Yıldırıcı, 3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebetiyle yazılı bir basın açıklaması yaptı. Yıldırıcı engellilerin hayatını kolaylaştırma adına önemli çalışmalar yapma azminde olduklarını belirtti.

FATİH YILDIRICI ''ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN HAYAT STANDARTLARININ YÜKSELTİLME GAYRETİNDEYİZ''
03 Aralık 2014 - 09:28
Engellilerin hiç kimseye muhtaç olmadan sosyal hayat içerisinde yer alabilmeleri için Hükümetin çalışmaları olduğunu ifade eden Yıldırıcı, “Elbette bu anlamda İktidarın yapması gereken çalışmalar vardır. Ancak engelli kardeşlerimizin toplum içerisindeki yaşamlarını kolaylaştırmak toplumun her kademesinin ilgisi ve desteği ile sağlanabilir. Engelli kardeşlerimizin hayat standartlarının yükseltilmesi sadece sosyal devlet olmanın bir gereği değil aynı zamanda bireysel ve toplumsal sorumluluğumuzdur. Biz AK Parti olarak çalışmalarımızı yaparken evvela insan odaklı olmasına dikkat ediyoruz. İnsanı kucaklayan ve ötelemeyen bir anlayışın mensupları olarak engelli kardeşlerimizi unutmamız veya görmezden gelmemiz söz konusu olamaz. Engelliler için Türkiye’de AK Parti İktidarları döneminde son derece ehemmiyetli çalışmalar yapılmıştır.

Engelli bir birey olmanın toplumdan soyutlanmak veya hayata küsmek anlamına gelmemesi gerektiğini belirten İl Başkanı, Engelli vatandaşlarımızın kimseye ihtiyaç duymadan hayata tutunabilmeleri ve daha iyi şartlarda hayatlarını devam ettirebilmeleri bizim en büyük amaçlarımızdan biridir. Bu nedenle engelli kardeşlerimize iktidarımız döneminde pozitif ayrımcılık yapılarak topluma uyumu sağlandı. Engelli kardeşlerimize kendi ayakları üzerinde durabilmeleri ve hayatlarını devam ettirebilmeleri için maaş, evde bakım hizmeti, engelli öğrencilerimize özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim imkanı, kamuda ve özel sektörde iş imkanı sağlanması gibi birçok haktan faydalanmalarını sağladık.

Toplumda kendilerine düşen görevin engellilere her anlamda yardımcı olmaları gerektiğini kaydeden İl Başkanı Yıldırıcı, “Toplumumuzun kültürü, sevgisi ve yardımlaşma arzusu engelleri tek tek ortadan kaldıracaktır. Sosyal devlet anlayışı ve vicdani sorumlulukları engelli vatandaşlarımızın hak ettikleri hayat şartlarına kavuşturulması gerektirmektedir.  

Bu duygu ve düşüncelerle ‘3 Aralık Dünya Özürlüler Günü’nün, bu konudaki bilinç ve hassasiyetin daha da artmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Tüm engelli kardeşlerimize ve ailelerine sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum” dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum