-

ÜNİVERSİTE VE BELEDİYE SOKAK HAYVANLARI İÇİN İŞBİRLİĞİ YAPTI

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) ile Aksaray Belediyesi arasında yeni bir “İşbirliği Protokolü” imzalandı. İki kurum sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, aşılanması ve işaretlenmesi konusunda birlikte çalışacak. İlgili protokol, ASÜ Senato Salonu’nda düzenlenen törenle imzalandı.

ÜNİVERSİTE VE BELEDİYE SOKAK HAYVANLARI İÇİN İŞBİRLİĞİ YAPTI
05 Aralık 2014 - 17:13
İmza töreninde konuşan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Üniversite ve Belediye’nin şehrin önemli iki kurumu olduğunu ve bu kurumlar arasında yapılacak her türlü işbirliğinin Aksaray’ın gelişimine ivme kazandıracağını söyledi. Üniversitelerin, topluma hizmet gibi bir görevleri olduğunu ve ASÜ’nün bu görevi en iyi şekilde yerine getirmeye gayret eden bir üniversite olduğunu belirten Rektör Acar, “Bu manada kurumlarla işbirliğini önemsiyoruz. Aksaray Belediyesi’yle de önemli işbirliği projelerimiz var ve bunların kapsamını genişleterek, en üst düzeye çıkarmak istiyoruz” dedi. Sokak hayvanlarının kısırlaştırılması ve aşılanması amacıyla yeni bir işbirliğini başlattıklarından söz eden Prof. Dr. Mustafa Acar, “Bilindiği üzere Veteriner Fakültesi üniversitemizin en yeni fakültelerinden birisidir. Hocalarımız şu anda kendilerine tahsis edilen binalarında öğrencilere ve şehre hizmet ediyorlar. İmzalanan bu protokol kapsamında da hocalarımız önemli çalışmalar yapmaya devam edecekler” dedi. ASÜ Rektörü, konuşmasının son bölümünde Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya teşekkür etti ve şunları söyledi: “Ne zaman kurum olarak bir sorunumuz veya ihtiyacımız olsa Sayın Belediye Başkanımız imdadımıza yetişiyor ve ellerinden geleni yapıyor. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu arada Veteriner Fakültesi binasını yaptıran Altuntaş Gruba da bir kere daha teşekkür ediyorum. İmzalanan protokolün kurumlara ve şehre hayırlı olmasını diliyorum.”

 

- Üniversitemizin Profesyonel Katkıları Hizmet Kalitesini Arttıracak -

Üniversite ile işbirliği yapmak ve ortak projeler geliştirmenin Belediyenin görevleri arasında yer aldığını ve bunu önemsediklerini söyleyen Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, sokak hayvanlarının kısırlaştırılması ve aşılanması ile alakalı daha önce bir söz verdiklerini anımsattı. Aksaray Belediyesi Veterinerlik biriminde sokak hayvanlarıyla ilgili bazı çalışmalar yapıldığını ancak, bu işlerin üniversitenin de desteğiyle yapılmasının çok daha doğru olacağını kaydeden Başkan Yazgı, “Yeni kurulan Veteriner Fakültemizle birlikte sokak hayvanları için çok daha verimli çalışmalara imza atacağız. Biz, sokak hayvanlarının da birer emanet olduğu görüşündeyiz. Bu protokolle hayvanların barınma, aşılanma ve sağlıklarıyla alakalı problemlere, üniversitemizin profesyonel katkılarıyla birlikte daha nitelikli şekilde müdahale etme şansımız olacak” dedi. Başkan Yazgı, protokolün tüm şehre hayırlar getirmesi dileğinde bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından Rektör Acar ve Başkan Yazgı, hazırlanan protokol metnini imzaladılar. Törene Aksaray Üniversitesi ve Aksaray Belediyesi yöneticilerinin yanı sıra, Veteriner Hekimler Odası’ndan da katılım sağlandı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum