AKSARAY BELEDİYE MECLİSİ KUDÜS’ÜN BAŞKENT OLMASINI KINADI
Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, ABD’nin sadece Ortadoğu’nun değil tüm uluslararası toplumu olumsuz etkileyebilecek Kudüs kararına tepki gösterdi.
Yayınlanma :
08.12.2017 13:13
Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Kudüs’ün tarihi statüsünü etkileyecek olan kararın tüm İslam toplumu tarafından kınandığını söyledi. Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs’te Filistin’in tüm haklarının yok sayıldığını hatırlatan Başkan Yazgı, “Bu karar Ortadoğu’yu ateşe atmaktır” dedi.
ABD Başkanı Trump’ın uluslararası kararları hiçe sayarak yaptığı açıklamaya tepki gösteren Başkan Yazgı, bu kararı tanınmaması gerektiğini söyleyip tüm İslam toplumunun birlik olmaya çağırdı. Müslümanların Kudüs’te başlattığı direnişe değinen Başkan Yazgı, “Mescid’i Aksa bizim kutsal ibadet merkezlerimiz arasında yer alıyor. Müslümanlar olarak bu kararı kınıyor ve tepki gösterdiğimizi buradan ifade ediyorum” diye konuştu.
Aksaray Belediye Meclisi aralık ayı olağan toplantısı sonunda konuya değinen Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, meclis olarak Kudüs kararını kınadıklarını söyledi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: