AKSARAY’DA KAZ VE ÖRDEK YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU
Aksaray İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aksaray Ticaret Borsası işbirliğinde ilimizde Kaz ve Ördek yetiştiriciliği kursu düzenlendi.
Yayınlanma :
19.01.2018 10:46
Aksaray Ticaret Borsası konferans salonunda başlayan eğitime katılan Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ve meclis üyeleri eğitimin çok faydalı ve yerinde olduğunu belirterek “Aksaray’ımızın böyle bir eğitime ihtiyacı vardı. İnşallah bakanlığımızda Kaz ve Ördek yetiştiriciliğine ciddi destekler vererek Aksaray’ımızda ve bölgemizde iyi yerlere geleceğine inancım tamdır. Eğitimden sonra aldığınız belgeleri duvarlarda değil de sahada üretimde kullanmanızı temenni ediyorum. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor saygılar sunuyorum” dedi.
Aksaray Ticaret Borsası konferans salonunda başlayan kaz ve ördek yetiştiriciliği eğitiminin yaklaşık olarak 370 saat sürüyor.Eğitimde, katılımcılara kaz ve ördek yetiştiriciliği konusunda bilgiler veriliyor. Eğitim programının amacının Türkiye'de kaz ve ördek yetiştiriciliği konusunda yetiştiricilerin, üreticilerin ve müteşebbislerin eğitilerek bilgili bir yetiştirici topluluğunun sertifika sahibi olmasını sağlamak olduğu belirtildi.
Aksaray şartlarında bir Kaz’ dan yılda 30-35 yumurta alınabileceğini, Aksaray’ın özellikle yüksek rakımlı bölgelerinde kaz ve ördek yetiştiriciliğinin çok rahat şekilde yapılabileceği söyleniyor. Türkiye’de Kaz’ın öncelikli olarak eti, ciğeri ve tüyü için yetiştirildiğini, kaz ve ördek yumurtasının ise mutfak sektöründe kullanılmadığını ifade eden Aksaray İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, “Kaz ve ördek yumurtaları kuluçka amacıyla kullanılıyor. Kazlar dayanıklı, yetiştiriciliği kolay ve çok çabuk hasta olmayan hayvanlardır. Kazlar yaklaşık olarak 25 yıl yaşar ve 5 yıl damızlıkta tutulabilirler. Kazın en verimli olduğu dönem ilk iki yıldır” diyerek Aksaray’ın kaz varlığının 5 bin’in üzerinde olduğunu ifade ettiler.
Aksaray, kaz üretiminde 30 lu sırada bulunan Aksaray’da özellikle Aksaray İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün çalışmaları sonucunda Damızlık Kaz Üretimi bakımından ülkemizde bir marka, öncelikli bir il olması gerektiği konusunda da çalışmaların yapıldığını ifade ettiler. Eğitim çalışmalarında Aksaray İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelleri kaz ve ördek hastalıkları, kaz ve ördek yetiştiriciliği konusunda teorik ve uygulamalı bilgilerde veriliyor. 370 saat verilen kaz yetiştiriciliği eğitiminin sonunda başarılı kursiyerlere sertifikaları verilip kaliteli ve bilinçli yetiştiriciliğin önü açılmış olacaktır.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: