AKSARAY DA KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ GIDA DENETİMİ
Yaklaşan Kurban Bayramında vatandaşların sağlıklı gıda tüketebilmesini sağlanmak amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Gıda Kontrol Uzmanları tarafından gerçekleştirilen gıda denetim faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor.
Yayınlanma :
01.10.2014 15:10


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun; " Kurban bayramının yaklaşması nedeniyle başta tatlı, pasta, unlu mamuller, şeker ve şeker mamullerinin üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik olarak yapmış olduğumuz denetimler aralıksız olarak sürdürülmektedir.
Yapılan denetim ve kontrollerde işyerlerinin hijyen şartları, resmi evrakları, ürünlerin son tüketim tarihleri, gıda maddelerinin muhafaza durumları, etiket bilgileri ve satış koşulları kontrol ediliyor.
Tüketicilerimizin aldıkları gıda maddelerinde seçici olmaları ve tüketim sürecinde muhafaza koşullarına dikkat etmeleri gerekmektedir.
Vatandaşlarımızın, hijyenik ve sağlıklı bir şekilde kurban etlerini tüketebilmeleri için, etlerin parçalanması ve kıyma yaptırılması işlemlerini et ürünleri işleyen ruhsatlı yerlerde yaptırmaları, sokak aralarında ve yol kenarlarında ruhsatı olmayan kişileri tercih etmemeleri gerekmektedir.
Bilindiği üzere et çabuk bozulan çok hassas bir gıdadır. Uygun olmayan şekilde işlenen ve depolanan etlerde salmonella, listeria, gibi çok tehlikeli bakteriler oluşur ve bu bakteriler insan sağlığı için önemli bir tehdittir.
Kesim sonrası elde edilen etlerin, hemen tüketilmesi ya da dondurulması uygun olmadığından bu işlemlerden önce ambalajsız olarak olgunlaştırılmaları gerekir. Bu amaçla etler kesim sıcaklığından oda sıcaklığına düşene kadar bekletildikten sonra soğutmaya alınmalıdır.
Hileli ve sağlıksız gıda üreterek halkımızın sağlığıyla oynayanlara kesinlikle müsamaha gösterilmeyecek ve mevzuatta yer alan en ağır cezalar uygulanacaktır. Vatandaşlarımızın gıda konusunda şüpheli gördükleri olumsuzlukları 174 ALO GIDA hattına bildirmeleri durumunda yapılan ihbar ve şikâyetler en kısa sürede değerlendirilecektir.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak insan sağlığını ve tüketici menfaatlerini korumaya yönelik çalışmalarımız bundan sonra da aynı kararlılık ve hassasiyetle devam edecektir. Tüm vatandaşlarımızın, sağlık ve mutluluk içerisinde bir Kurban Bayramı geçirmelerini diliyorum" dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: