AKSARAY DA MUHTARLARA YAPILANDIRMA SEMİNERİ
Aksaray Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce Mahalle ve köy Muhtarlarına yönelik 6736 sayılı kanun gereğince yapılan SGK yapılandırmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu...
Yayınlanma :
13.10.2016 11:25


Seminere katılan İl Müdür Vekili Mahir YILDIZ; “ öncelikle davetimize icabet ederek buraya gelen siz muhtarlarımıza teşekkür ediyorum.
Malumunuz olduğu üzere Kurumumuza borcu olan ve çeşitli gelişmeler nedeniyle ödeme zorluğuna düşen vatandaşlarımızın ödemelerini kolaylaştırmak amacıyla yapılandırma fırsat sağlamaktadır.
Bu nedenle bizde sizlere ve sizler aracılığıyla vatandaşlarımızı daha iyi bilgilendirip, yapılandırmadan faydalanmaları için bilgilendirme çalışmalarımıza devam etmekteyiz ” dedi.
Soru cevap şeklinde devam eden seminerde;
“Yapılandırma 2016 yılı Haziran ve önceki aylara ilişkin olup, 30 Haziran 2016 ve öncesinde tahakkuk ettiği halde ödenmemiş olan; sigorta primi, işsizlik sigorta primi, Sosyal Güvenlik Destek Primi, Genel Sağlık Sigortası Primi, isteğe bağlı ve topluluk sigortası primi, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı primi, idari para cezalarını kapsamaktadır.
Yapılandırma kapsamındaki borç asılları ile bu borçlar için ödeme sürelerinin bittiği tarihlerden 30 Haziran 2016 tarihine kadar geçen süre için Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarın ödenmesi halinde, bu borçlara uygun gecikme cezası ve gecikme zammı gibi feri alacakların tahsilinden vaz geçilmektedir.
Öte yandan isteğe bağlı sigortalılar hariç 5510 sayılı kanunun 4’üncü maddesinin (b) bendi (BAĞKUR) kapsamındaki sigortalıların malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primlerinden beş puanlık kısmına isabet eden tutar hazinece karşılanır. Sigortalıların bu prim indiriminden yararlanabilmeleri için primlerin Hazinece karşılanmayan kısmının yasal süresi içinde ödenmesi. Kuruma kendi sigortalıklarından kaynaklanan prim, idari para cezası ve bunlara ilişkin gecikme cezası ve gecikme zammının bulunmaması şarttır.
Bu indirim sonucunda esnaf sigortalılarımızın 568,22 TL primleri 485,87 TL ’ye , Tarım sigortalılarımızın 435,63 TL primleri 353,28 TL’ ye inmiştir” denildi.
Seminere köy ve mahalle Muhtarları yanı sıra İl Müdürlüğü personelleri katıldı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: