AKSARAY'DA ÖZEL ÇOCUKLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ
Kadın Koordinasyon Merkezi, özel çocuklar için eğlence programı düzenledi...
Yayınlanma :
25.07.2017 14:04


Aksaray Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi tarafından özel çocuklar için eğlence programı tertip edildi. Diğer yandan da Özel çocukların ailelerine yönelik eğitim semineri gerçekleşti.
Aksaray Belediyesine ait sosyal tesiste gerçekleşen programda çocuklar, Aksaray Belediyesinin Maskotu Aslancan, çizgi film karakteri shrek ve palyaçolarla eğlenceli vakit geçirdi. Ayrıca çocuklar, kendilerine yönelik düzenlenen geleneksel oyunlarla doyasıya eğlendiler.
Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve eşi Hasibe Yazgı, özel çocukları bu mutlu günde yalnız bırakmadı. Sosyal tesise gelerek çocuklar ve aileleriyle yakından ilgilendi. Başkan ve eşi, günün anısına yapılan pastayı yine özel çocuklarla birlikte kesti.
Başkan Yazgı, özel çocukların farklı olduğunu söyleyerek çocukları ilgilendiren her türlü projeye destek olacağını ifade etti.
Özel çocuklar bir yandan eğlenirken ailelerine yönelik ise eğitim semineri düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak katılan Deyyan Çetin, Down sendromlu çocukların toplumdaki diğer bireyler gibi yaşayabilmesi, eğitim alabilmesi ve sosyalleşmesi için çalıştıklarını söyledi. Seminerde; Down sendromu’nun hastalık değil, genetik bir farklılık olduğunu dile getiren Deyyan Çetin, imkân sağlandığı takdirde çocukların çoğu zaman günlük işlerini kendi başlarına yapabilecek duruma gelebildiğini aktardı.
Programa öncülük eden Belediye Başkanı eşi Hasibe Yazgı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada özel çocukların toplumun ayrılmaz birer parçası olduğunu söyleyerek “Onların gülüşüne ve mutluluğuna bir nebze olsun katkıda bulunabilirsek ne mutlu bize. Çünkü bu çocuklar bizim çocuklarımızdır. Toplum olarak ve birey olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Düzenlemiş olduğumuz programa çocuklarıyla katılan ailelere teşekkür etmek istiyorum. Seminerde konuşan Deyyan Çetin hanıma verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum ” ifadelerini kullandı.
Son olarak programı organize eden Hasibe Yazgı ve seminere konuşmacı olarak katılan Deyyan Çetin’e, seminere katılan aileler tarafından geleneksel el sanatı eserleri hediye edildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: