KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ AKSARAY DA GIDA DENETİMLERİ YAPILDI

ABONE OL

Aksaray il gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan açıklamada...

Reklam
Reklam

Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte, vatandaşlarımızın  ilimizde sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmeleri için başta tatlıcılık, pastacılık ürünleri, unlu mamuller, ekmek, pide ve şekerli mamullerin üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine ilişkin denetimleri artarak devam etmektedir.

Veteriner Hekim, Ziraat Mühendisi ve Gıda Mühendislerinden oluşan gıda kontrol görevlilerince işletmelerin genel hijyen, personel hijyeni, gıda işleme ve hazırlama ekipman hijyeni, kullanılan gıda bileşenlerinin ve katkılarının uygunluğu ve muhafaza şartları kontrol edildi. Ayrıca, açıkta satılan ambalajsız, etiketsiz, üretim ve son kullanma tarihi olmayan gıdalar kesinlikle tercih edilmemesi gerektiğini, son tüketim tarihi, saklama şartları gibi etiket bilgilerinin olduğu ürünleri satın almaları konusunda dikkatli olmaları gerektiğini belirttiler.

Tüketicilerin en iyi gıda denetçileri olmasından yola çıkılarak, vatandaşlarımızın gördüğü olumsuzluğu adres belirterek, 7 gün 24 saat Alo Gıda 174 hattına bildirmeleri gerektiği belirtildi.

aksaray il gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğü gıda tarım ve hayvancılık bakanlığı aksaray il müdürlüğü