-

VALİ MEHMET ALİ KUMBUZOĞLU MUHTARLARLA BULUŞTU

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu merkeze bağlı köy muhtarları ile düzenlenen tanışma toplantısında buluştu.

VALİ MEHMET ALİ KUMBUZOĞLU MUHTARLARLA BULUŞTU
08 Mayıs 2024 - 10:08
-Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu muhtarlarla buluştu; “Her birimiz zincirin halkasıyız, oturacağız, konuşacağız samimiyetle halka hizmet edeceğiz”

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu merkeze bağlı köy muhtarları ile düzenlenen tanışma toplantısında buluştu.

Vali Yardımcısı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hakan Kılınçkaya, İl Genel Meclis Başkanı Latif Ağır, İl Genel Meclis Üyeleri, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Ali Bayer, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu ve birim amirlerinin katıldığı toplantıda konuşan Vali Kumbuzoğlu köy muhtarlarına hayırlı olsun dileğinde bulunarak; “Her birimiz zincirin halkasıyız, oturacağız, konuşacağız samimiyetle halka hizmet edeceğiz” dedi.

Aksaray Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda muhtarlara hitap eden Vali Kumbuzoğlu;
31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından yeni bir dönemin başladığını kaydederek; “Yeni bir döneme birlikte başlıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Halka hizmet, hakka hizmet anlayışının ne kadar kıymetli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu hakkımdan hepimizin başarısı, çok samimiyetle söylüyorum bunu, her birimiz kendimizi bir zincirin halkasıyız, oturacağız konuşacağız samimiyetle halka hizmet edeceğiz. Yani bir görevi bir başka görevden ayrı tutmak mümkün mü ? bunun için hep birlikte başarılar da yarışmamız gerekiyor” dedi.

“Muhtarın görevleri kesinlikle hepimize dokunuyor. Öyle olduğu için Sayın Cumhurbaşkanımız muhtarlık görevine bambaşka önem veriyor” diyen Vali Kumbuzoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Sayın Cumhurbaşkanımızın muhtarlarla yaptığı toplantılarda çok önemli cümleleri var. ‘Bir ülkenin gelişmişliği, gelişmişlik düzeyi mahalli idarelerde muhtarların sergilediği başarı en öndedir’ Bu çok önemli bir cümle. Yani sizin seçilmeniz ne kadar zorsa göreviniz de o kadar zordur. Bu vatandaş sizi baş tacı yaptı. Bu vatandaş sizi yüreğinde taşıyor. Kapıyı açıyor sizi görüyor, camiye giderken sizi görüyor, kahvehane giderken sizi görüyor, çarşıya, pazara giderken sizi görüyor. O zaman bizim başarılı olabilmemiz için mutlaka olarak toplumun özünü kesinlikle temsil etmemiz gerekiyor. Yaşlıları tanıyacağız. Yapabiliyorsak isimleri de tanıyacağız, çocukları tanıyacağız, engellileri tanıyacağız, kimsesiz çocukları tanıyacağız, öğrencileri tanıyacağız servislerini bileceğiz, duraklarını bileceğiz. Sabah yaşadığı sorunları bileceğiz. Küçük çocuklarımızın oynadığı alanları, parkları, bahçeleri bileceğiz.

Kahvehanede halkın konuştuklarının özetini bileceğiz. Kısacası muhtar her yerde olacak. Sizlerle belli tarihlerde değil, her zaman bir araya gelmemiz gerekiyor. Sorun ve ihtiyaçları sizlerle her zaman değerlendireceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından İl Jandarma Komutanlığı tarafından hazırlanan sunumda halkın huzur ve güveni için alınan tedbirler değerlendirildi.

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu toplantıya katılan birim amirlerini tanıtarak kendi görev alanında kamu hizmeti yürüten kurumların muhtarlar aracılığı ile vatandaşlara iletilecek bilgi ve duyurular konusunda birlikte çalışacaklarını, Aksaray’da oluşturmak istedikleri bu farkındalık ile kamu-vatandaş birlikteliğinin hizmet etkinliği ve vatandaş memnuniyetinin en üst seviyede oluşması için hep beraber gayret göstereceklerini vurguladı.


Vali Kumbuzoğlu köy ziyaretlerini yaptıkları planlamaya göre başlatacaklarını kaydederek; sorunları yerinde görmek, ihtiyaç ve eksikliklerin giderilmesi için yerinde tespit yerinde çözüm anlayışı ile hem muhtarları hem de vatandaşları dinleyeceklerini belirtti.




 

YORUMLAR

  • 0 Yorum