ANKARA’DA NE VARSA, AKSARAY’DA DA OLSUN
İç Anadolu’da Girişimcilik Seferberliği Başlıyor...
Yayınlanma :
22.04.2016 08:11


İç Anadolu Genç İşadamları Federasyonu (İÇGİAF) Genel Başkanı Fatma Semiz; Ankara, Kayseri, Konya ve Eskişehir dışında kalan İç Anadolu Bölgesi illerinde girişimcilik oranının çok düşük olduğunu ifade etti. Bölge ortalamasına bakıldığında da İç Anadolu’daki gençlerin girişimcilik eğilimlerinin zayıf olduğunun görüldüğünü kaydeden şöyle devam etti:
Özellikle Küçük İller Sıkıntılı
“Bölgemizde maalesef girişimcilik kültürü yeterince gelişememiş, eğitimdeki aksaklıklar da girişimciliğin önünde set oluşturmuştur. Kadın ve genç girişimcilerin kendi işlerini kurmaları önündeki en önemli engellerden biri finansman sorunlarıdır. Küçük illerdeki girişimci ruha sahip gençler ve kadınların, eğitimden geçtikten sonra kamu desteğiyle kendi işlerini kurma oranları kesinlikle arzu edilen ölçüde değildir. Halbu ki her girişimci, iş kurarak yaratacağı istihdamla ülkemizin işsizlik sorununa neşter vuracak, ekonomik kalkınmaya destek olacaktır.”
Ankara’da Ne Varsa, Aksaray’da da Olsun
İÇGİAF Genel Başkanı Fatma Semiz, İç Anadolu Bölgesi’nde yapılan araştırmalara bakıldığında da 18-35 yaş arası nüfusun girişimcilik konusuna hâkim olmadıklarının görüldüğünü de bildirdi. Ankara, Kayseri, Konya, Eskişehir gibi illerin mutlaka bölgedeki diğer küçük illere öncülük etmesi gerektiğini kaydeden Semiz, “İÇGİAF olarak biz de geniş kapsamlı bir çalışma hazırlığındayız. İstiyoruz ki Ankara’da, Konya’da girişimciliğin gelişmesi için ne yapılıyorsa Yozgat’ta, Kırıkkale’de, Sivas’ta, Aksaray’da, Karaman’da, Kırşehir’de, Nevşehir’de, Niğde’de, Çankırı’da da aynısı yapılsın. Bunun için de ortak akla, işbirliğine, güç birliğine ihtiyaç var. İÇGİAF olarak bölgemizdeki illerde bulunan tüm sanayi ve ticaret odaları, yerel yönetimler, üniversiteler ve STK’ları bir araya getirerek, bir üst çatı oluşturmayı, her ilden temsilcilerin yer alacağı bu çatı altında girişimciliğin gelişmesine yönelik projelere yaşama geçirmeyi planlamaktayız. Projemizin başarıya ulaşması noktasında tüm bölge illerinin çaba göstereceğine yürekten inanıyoruz. Biz girişimciliğin desteklenmesinin önemini farkındayız. Başta istihdam olmak üzere ekonomik ve sosyal anlamda hayati rol oynayan girişimcilik, İç Anadolu Bölgesi’nin de kaderini değiştirecektir” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: