AŞIRI TERLEMEYE 40 DAKİKA DA SON
İnsanların sosyal ve psikolojik açıdan günlük hayatını olumsuz etkileyen, avuç içleri ve koltuk altında oluşan aşırı terlemeye, 40 dakika da son veren "SEMPATEKTOMİ" ameliyatı Aksaray Devlet Hastanesinde yapılmaya başlandı.
Yayınlanma :
08.12.2016 10:15


40 DAKİKA DA TERLEMEYE SON
ADH Göğüs Cerrahı Op.Dr. Mehmet Ali Eryazgan, tıbbi tedavi yöntemleri ile sonuç alınamayan aşırı terleme rahatsızlığına, 40 dakika da son verildiğini ve "SEMPATEKTOMİ" adı verilen ameliyatın Aksaray Devlet Hastanesinde başarı ile yapıldığını açıkladı.
Göğüs Cerrahı Op.Dr. Mehmet Ali Eryazgan, aşırı terleme ve ameliyatı ile ilgili olarak şunları söyledi.
"Avuç içlerinde ve koltuk altlarında görülen aşırı terleme, hastaları sosyal ve psikolojik açıdan günlük hayatlarını olumsuz etkiler. Üniversite öğrencisi Muhammet İnan (20) isimli hastamız benzer şikayetler ile hastanemize başvurdu. Genel anestezi altında hastamızın her iki koltuk altında 2'şer cm'lik kesiler ile girerek, yaklaşık 40 dakikalık bir operasyonla kapalı (VATS) yöntemi ile"SEMPATEKTOMİ " operasyonu yaptık. Terleme bölgesine giden sempatik sinir düğümlerini koter ile yaktık. Hasta bir gece hastanemizde müşahadealtında tutulduktan sonra el ve koltuk altında kurulukla taburcu ettik. Bu yöntemle hastamız aşırı terleme rahatsızlığından tamamen kurtulmuş oldu.Hastanesinde VATS yöntemi ile terleme ameliyatını ilk kez gerçekleştirdik. Hastaların talebi olması halinde de terlemeyi önlemeye yönelik " SEMPATEKTOMİ "ameliyatınıbundan sonra da yapmaya devam edeceğiz" dedi.
Kapalı yöntemle terleme ameliyatı olan Muhammet İnan'da, ameliyatı gerçekleştiren Göğüs Cerrahı Op.Dr. Mehmet Ali Eryazgan'a teşekkür ederek şunları söyledi:
"Aksaray Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde öğrenciyim. Ailem Samsun'da yaşıyor. Avuç içlerimde ve koltuk altlarımda aşırı terleme meydana geliyordu. Günlük hayatımda olumsuzluklar yaşıyordum. Terlemeden dolayı arkadaş ortamına girmekten çekiniyordum.. Daha önce tıbbi tedavi olmama ve ilaç kullanmama rağmen aşırı terleme rahatsızlığımdan kurtulamamıştım. Aksaray Devlet Hastanesinde Göğüs Cerrahı Op.Dr. Mehmet Ali Eryazgan'a muayene oldum. Doktorum terlemeyi önlemek için kesin çözüm yolu olarak bana kapalı ameliyat önerdi. Ameliyat olmaya karar verdim. Ameliyat sonrası bir gece hastanede kaldım. Ertesi gün koltuk altlarımda ve avuçlarımda oluşan terleme sona erdi. Yıllardır yaşadığım aşırı terleme rahatsızlığından 40 dakikalık bir operasyonla kurtuldum. Ameliyatı gerçekleştiren doktorum Op.Dr. Eryazgan'ateşekkür ediyorum" dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: