Ağaçlı Melendiz Otel’de iş insanları ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Uraloğlu, Aksaraylıların demiryolu beklentisini çok iyi bildiklerini vurguladı. Uraloğlu, 2002 yılından bu yana Aksaray’ın ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 46 milyar 129 milyon lira yatırım yapıldığını ifade etti.
İhaleler Tamamlandı
Toplam uzunluğu 192 kilometre olan Aksaray–Ulukışla–Yenice Hızlı Tren Hattı’nın ilk etabı kapsamında, Ulukışla–Yenice arasındaki 86 kilometrelik bölümün 51 kilometresinin yapım ihalesinin geçtiğimiz yıl gerçekleştirildiğini hatırlatan Uraloğlu, kalan 141 kilometrelik kısmın yapım ihalelerinin ise son iki gün içerisinde iki ayrı kesim halinde tamamlandığını açıkladı.
Bakan Uraloğlu, hattın yapımı devam eden Mersin–Adana–Osmaniye–Gaziantep Hızlı Tren Hattı ile entegre olacağını belirterek, bu entegrasyon sayesinde Aksaray’ın hızlı tren ağında önemli bir merkez haline geleceğini söyledi. Uraloğlu, projenin Aksaray’a ve bölge halkına hayırlı olmasını temenni etti.
Toplantıda Beklentiler Dile Getirildi
Toplantıda söz alan iş insanları ve STK temsilcileri de demiryolu projesine ilişkin beklentilerini dile getirdi. İş insanı Hamit Özkök, projenin geciktiğini vurgulayarak, “Artık demiryolu gelsin. Biz yıllarca size oluk oluk oy verdik Sayın Bakanım” sözleriyle sürecin hızlandırılması yönünde talepte bulundu.
Vali Duru: Gurur Verici Bir Gelişme
Aksaray Valisi Murat Duru ise göreve yeni başlamasına rağmen projeden büyük heyecan duyduğunu belirterek,
“Memleketim Ulukışla ile valisi olduğum Aksaray arasında demiryolu döşenecek olması benim için ayrıca gurur verici” dedi.
Aydoğdu: Aksaray Hakkını Alıyor
AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, devletin verdiği sözleri zamanı geldiğinde mutlaka yerine getirdiğini ifade ederek,
“15 yıl önceki şartlarla bugünkü şartlar aynı değil. O gün lüks görülen talepler bugün Aksaray’ın hakkı olduğu için hayata geçiyor” dedi.
Başkan Dinçer: Verilen Sözler Mutluluk Verici
Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer de demiryolu projesiyle ilgili verilen sözlerin kendilerini mutlu ettiğini belirterek,
“Sayın Bakanımızın şehir içi ulaşım bağlantıları konusunda vereceği destek bizim için çok kıymetli” ifadelerini kullandı.
Aksaray Ticaret Odası Başkanı Ahmet Koçaş
Geçmişte 15 fabrika varken Demiryolu istemiştik 15 yıl geçti bugün 700 fabrikası olan bir il olduk artık ihtiyaç ve sizin verdiğiniz Demişiryolu ihale müjdesi çok kıymetli ifadelerini kullandı
Aktürk : Bekledik ama değecek
Ak Parti İl Başkanı Hamza Aktürk bakanımızın Ortaköy çevre yolunu aştık ve Ortaköy Aksaray arasının bitirilmesi talimatı verdiniz ve en önemlisi Demiryolu için müjde verdiniz bizi rahatlattınız ifadelerini kullandı.
Patla: Umut Yeniden Yeşerdi
Eski Aksaray Milletvekili Nevzat Patla ise demiryolu umuduyla seçildiklerini hatırlatarak,
“Yıllarca bekledik ama gelmedi. Bugün bu açıklamalar beni de yeniden heyecanlandırdı” dedi.
Aksaray’ın yıllardır beklediği demiryolu projesinde gelinen bu aşama, kentte büyük bir memnuniyet ve umut oluşturdu.
Yorumlar
Kalan Karakter: