BAŞKAN YAZGI “MİLLİ ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY’U MİNNETLE YÂD EDİYORUM”
Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin YAZGI, İstiklal Marşı’nın kabulünün 94’ncü yıldönümü ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Yayınlanma :
11.03.2015 16:03


Bu bağlamda geçmişi öğreten, tanıtan, anlatan ahlaki ve medeni vasıflarımızı unutturmayan abidevi şahsiyetlerden biridir Mehmet Akif Ersoy. O yüzyılın en büyük ahlak ve ülkü adamıdır. Akif öyle bir insandı ki soğuktan korunmak için paltosu yoktu ama “Vatanım için yazdığım şiirden ödül almam” diye İstiklal Marşı için kendisine verilecek olan ödülü reddetti” ifadelerine yer verdi.
Başkan YAZGI, “Bizi biz yapan Mehmet Akif gibi değerleri en iyi şekilde tanıtarak onların rol model olmasının arzu ve gayretindeyiz. Merhum Ersoy’un ‘Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmak zorunda bırakmasın!’ duasını bizler de paylaşırken; milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve tüm milli mücadele kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yad ediyorum” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: