CHP İL BAŞKANI TOPRAK 'ÇİFTÇİ HASADA ÜZGÜN BAŞLADI'
CHP Aksaray il başkanı Ali Rıza Toprak yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi...
Yayınlanma :
03.07.2017 11:31


Aksaray Ziraat Odası Başkanı geleneksel hale getirdiğini belirttiği Hasat Bayramını Kazıcık Tol’da kutladı. Aksaray Valisi Aykut Pekmez Hasat Bayramında Anadolu’nun bize Allah’ın bir lütfu ve atalarımızın mirası olduğunu belirterek tarımsal verimliliğimizi ve kalitemizi artırmamızın gerektiğini belirtti. AKP grup başkanvekili İlknur İnceöz ve AKP’li STK başkanlarının katıldığı Hasat Bayramında nedense hiç kimse, neden taban fiyatlarının açıklanmadığını sormadı. Eli nasırlı, alnı güneş yanıklı çiftçilerimizden çok AKP erkânının bu toplantıya çiftçilerin Hasat Bayramı demek doğru olmasa da Ziraat Odası Başkanımız Hasat Bayramı diyerek gündemi belirledi.
Çiftçilerimiz tarım hasadına başlamadan önce AKP hükümeti arpa, buğday, mısır gibi tarım ürünlerinde ve Karkas Et’te ithalat düzenlemesi yaptı. Yani ithalatı kolaylaştırdı, vergileri indirdi. Yerli üretici yani çiftçilikle ve hayvancılıkla geçinenler bu işe isyan ediyor. Çiftçilerimizin adına bu işi protesto etmesi yerli üretimi koruması gerekenler bayram yapıyor.
Ülkemizde artı değer çiftçilikle, hayvancılıkla, imalatla artar. İthalatla sorunları çözmeye çalışanlar gerçek üreticileri zarar ettirir, canından bezdirir, iflas ettirir. Türkiye gıdada kendi kendine yeten ülkeler arasında ilk 6’da iken AKP iktidarı döneminde nohuttan kuru fasulyeye, mercimekten buğdaya, koyun keçiden danaya her şeyimiz dışarıdan gelir oldu. Üstelikte Rusya’dan Çin’e, Kanada’dan Brezilya’ya, Hollanda’dan Avustralya’ya her ülkeden tarım ürünü ve canlı hayvan ithal etmeye başladık. Temel gıdada dışa bağlı olduk.
Eli nasırlı, alnı güneş yanıklı emeğiyle geçinen çiftçinin Hasat Bayramını kutluyoruz. Bu zor koşullar altında da olsa bol ve bereketli bir yıl geçirmelerini diliyoruz.
CHP AKSARAY İL BAŞKANI
ALİ RIZA TOPRAK
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: