DİYETİSYEN GÜLSÜM SERİN’DEN BAYRAMDA BESLENME ALIŞKANLIKLARI KONUSUNDA TAVSİYELER
Diyetisyen Gülsüm Serin yaptığı açıklamada: Bayramlar bizler için önemli bir değerdir. Karşılıklı sevginin ve saygının güçlenmesinde oldukça etkilidir.
Yayınlanma :
21.06.2017 15:03


Diyetisyen Gülsüm Serin :Ramazan bayramı boyunca tatlı, çikolata tüketimine dikkat edilmelidir. Misafirliklerde çevrenin bir şeyler yeme konusunda ısrarından ve aşırı yemek yeme eğiliminden kaçınılmalıdır. Şerbetli ve hamur işi ağır tatlılar yerine sütlü tatlılar tercih edilebilir.
Şeker hastası, kalp hastası ve tansiyon hastası bireylerin bayramda da beslenmelerine özen göstermeleri gerekmektedir.
Bayramlarda çocukların beslenme düzeni de değişmektedir. Şeker, çikolata gibi basit şeker ve boş enerji kaynağı besinlerin tüketimi olabildiğince azaltılmaya çalışılmalıdır. Bu yaşlarda edinilen beslenme alışkanlığı daha sonraki dönemler için de temel oluşturmaktadır. Bu yüzden çocuklara da sağlıklı beslenmenin önemi anlatılmalıdır.
Herkese sağlıklı ve mutlu bayramlar diliyorum. Dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: