DÜN 13.YAŞINI DOLDURAN AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BUGÜN 14. YAŞINA GİRDİ!
12 Fakülte, 3 Enstitü, 1 Eğitim ve1 Araştırma Hastanesi, 1 Yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokulu ve 17 Araştırma Merkezi ile ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyinde 24000’e yaklaşan öğrencinin okuduğu dün 13 yılını doldurarak bu gün 14. yılından gün alan Üniversitemizin mutlu istikbali atanmış ve seçilmişlerle, Meslek Odalarıyla STK’lar ve Medya tarafından samimi destekte.
Yayınlanma :
18.03.2019 07:47


Almanya/Duisburg- Milletvekili seçilmeden Aksaray sathına gelmesini sağladığı hizmet destanlarıyla ilimize kazandırdıklarıyla efsaneleşen 8’i milletvekili 2’si il başkanı olmak üzere iki elin parmaklarını geçmeyen siyasetçilerinden Akademisyen ve Yazar Orhan Aydın tarafından 1986-1987 eğitim–öğretim yılında Teknik Programlar Bölümü adı altında Selçuk Üniversitesi’ne bağlı Meslek Yüksekokulu olarak eğitim ve öğretime başlayan okulla temeli atılan Aksaray Üniversitesi bu gün 14. Yaşına girdi.
“KENDİSİ HİMMETE MUHTAÇ DEDE KİME HİMMET EDE!!!” SÖZÜNDEKİ GİBİ AKSARAY KAMPÜSÜNDEKİ YÜKSEKOKUL VE FAKÜLTELER YENİ KURULAN KENDİSİNE HİÇ BİR KATKISI OLMAYACAK N.Ü’YE AKLA ZİYAN BİR ŞEKİLDE BAĞLANDI!
Daha önce ilk Yüksek okulu ve ardından ise kurulan diğer Yüksek okul ve Fakülteleriyle birlikte Konya Selçuk Üniversitesine bağlı iken Niğde Üniversitesi’nin 1992 tarihinde kurulması ile 11 Temmuz 1992 tarih ve 21821 sayılı Resmi Gazete ilanı ile mevcut Aksaray’daki tüm yüksek eğitim veren kurumlar “Himmete muhtaç dede kime himmet ede” sözündeki gibi yeni kurulan ve bu nedenle Aksaray’a ve Mevcut Yüksek eğitim veren kurumlarına hiçbir olumlu katkı sağlayamayacak Niğde Üniversitesi’ne akla ziyan bir şekilde bağlandı.
13 YIL’DAN FAZLA ZAMANDA AKSARAY MİLLETVEKİLLERİYLE MESLEK ODALARI VE STK’LARININ AKSARAY İÇİN İSTEDİKLERİ HER ŞEY İÇİN”BİZEDE OLURSA?(!)” AKLA ZİYAN TAVIRLARLA N.Ü YÖNETİMİ TARAFINDAN AKSARAY KAMPUSÜNE ENGEL ÜSTÜNE ENGELLER ÇIKARTILDI!!!
1992’den-2005’in 30 Ocak günü sabaha kadar TBMM’sinde kabul edilen 15 Devlet üniversitesi kurulmasıyla ilgili kanunun dönemin Cumhurbaşkanı A. Sezer tarafından veto edilmesi ve bu kanunun Mecliste yeniden görüşülmesiyle kabul edilmesiyle nihayetinde kendi üniversitemize kavuştuk.
Bu kanunu resmi gazetede yayınlanmasıyla yürürlüğe girdiği 17. Mart 2006 tarihine kadar geçen 13 yıldan fazla zaman boyunca Aksaray Milletvekilleriyle Meslek Odaları ve STK’ları tarafından Aksaray kampüsüne yapılması için yaptıkları tüm girişimler Niğde Üniversitesi yönetimi tarafından ”Aksaray’a ne açılırsa aynısından bize de açılarsa?(!) “şeklindeki itirazlarla sürekli olarak gelişmemize engel üstüne engeller çıkartıldı.
AYDIN KURDU!, YAŞAR, ALABOYUN, AÇIKGÖZ VE TOPRAK’DA NİĞDE ÜNİVERSİTESİNDEN KURTARDI!
ASÜ’nün temeli olan İlk Meslek Yüksek Okulunun Orhan Aydın tarafından kurulmasından 16 sene sonra yapılan 2002 Genel seçimlerinin ardından Türkiye’de kurulacak ilk Devlet Üniversiteler arasına Aksaray’ında girmesi için Aksaray milletvekillerinin doğal lideri Ahmet Yaşar la birlikte o zamanki milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun,Ruhi Açıkgöz ve Ramazan Toprak’ın birlikte samimi çalışmalarıyla Aksaray’ında dahil edildiği kanun 30 Ocak 2005’i sabahı mecliste kabul edildi.
O zamanki Cumhurbaşkanı Sezer tarafından veto edilen kanunun Mecliste yeniden kabul edilmesiyle 17 Mart 2006 tarih ve 26111 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5467 Sayılı Kanun ile Aksaray’daki mevcut fakülte ve yüksekokulların Niğde Üniversitesinden alınarak kendi üniversitemizin Rektörlüğüne bağlanmasıyla engellemelerden kurtulduk.(Haber Araştırma belge ve bilgiler Gazeteci Ali Genç arşivi)
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: