HİKAYEMİZİN YARIM ASIRLIK YERLİ SESİ MUSTAFA KUTLU PANELİ
Aksaray Belediyesinin ev sahipliğinde Aksaray ve Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla Anadolu Mektebi Yazar Okumaları projesi kapsamında “Hikâyemizin Yarım Asırlık Yerli Sesi: Mustafa Kutlu” paneli düzenlendi.
Yayınlanma :
25.05.2017 12:22
Anadolu Mektebi, 24-26 Mayıs tarihleri arasında Yazar Okumaları projesine, Yazar Mustafa Kutlu’yu dahil etti. Lise ve üniversite öğrencileri, panellerde Mustafa Kutlu’yu değişik yönleriyle ele alarak anlat
Hikâyemizin Yarım Asırlık Yerli Sesi: Mustafa Kutlu panelinin açılışı Belediye Tiyatro salonunda başladı. Başkanlığını Bolu’dan Ahmet Özdemir’in yaptığı panelde; Konya’dan Ayşegül Aytekin, Mustafa Kutlu’nun idealinde insan. Aksaray’dan Halime Buhara, bir eleştirmen olarak Mustafa Kutlu. Yine Aksaray’dan Gülhan Akdağ, Mustafa Kutlu’nun hayatı ve eserleri arasında bağ. Adana’dan İkbal Rana Kolan, hayattan çekilen din ve yozlaşan tasavvuf konuları hakkında değerlendirme konuşması yaptılar.
Projenin çok anlamlı olduğunu belirten Vali Aykut Pekmez, “Millet olarak övüneceğimiz birçok özelliğimiz var.Ama maalesef iş okumaya gelince bu konuda dünya ortalamasının çok altındayız. Milli, manevi, ahlaki değerlerimize sahip, geleneklerimizi, göreneklerimizi yaşatan vatanı ve milletini seven bireylere ihtiyacımız var. Bu değerleri en iyi anlatan yazarlardan bir tanesi de Mustafa Kutlu’dur” diye konuştu.
Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Prof. Dr. Engin Yıldırım ise kitap okumanın, yazmanın insanı özgürleştirdiğini ifade ederek, panelin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi Yürütme Kurulu Başkanı, Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü ise farklı şehirlerden gelen öğrencilerin önümüzde günlerde Mustafa Kutlu’nun değişik yönlerini anlatmayı sürdüreceklerini söyledi.
Anadolu Mektebi olarak bir yazar seçip onun bütün eserlerini okumayı hedeflediklerini vurgulayan Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü, bu panelde Mustafa Kutlu’yu ele aldıklarını ve önümüzdeki günlerde ise farklı yazarların eserlerini okumaya devam edeceklerini açıkladı.
Panelin devamı Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesinde devam etti. Buradaki panele katılan Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Orhan Erdem, seçkin yazarların eserleri ve düşüncelerinin öğrenciler tarafından değerlendirmeye tabi tutulması ve anlatılmasının sevindirici bir tablo olduğunu belirtti. Böylesine önemli yazarların eserlerinde yansıttığı düşüncelerin, öğrencilerin geleceğine yön vereceğini söyledi.
Mustafa Kutlu panellerine,Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Prof. Dr. Engin Yıldırım, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, Belediye Başkanı Vekili Süleyman Canbulut, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Andı, Aksaray Milli Eğitim Müdür Vekili Muhittin Öztürk, Adana il Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Adana Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Bilal, Kayseri Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Malkoçoğlu ile çok sayıda eğitimci ve öğrenci katıldı.
Panelden sonra panelist öğrencilere protokol üyeleri tarafından katılım sertifikaları verildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: