İKİNDİ SOHBETLERİNDE 1.ALAADDİN KEYKUBAT KONUŞULDU
Konya Büyükşehir Belediyesi ile Konya Fikir ve Sanat Adamları Derneği ve SÜ Selçuklu Araştırma Merkezi’nin...
Yayınlanma :
14.05.2017 09:34


1220’de Keykavus’un ölümünün ardından tahta çıkan Alaaddin Keykubat’ın ilk icraatlarının başındagünümüz ekonomik hayatıyla da iç içe olan ve örnek teşkil eden Venedik Dükalığı ile yaptığı iki yıllık barış ve ticarî anlaşmanın olduğunun altını çizen Yrd. Doç. Dr. Emine Uyumaz, yapılan anlaşmada bu coğrafya ile ilgili günümüz ekonomik hayatı da ilgilendiren çok önemli maddeleirin olduğunu ve Venedik tüccarlarının selçukl sınırları içerisinde yaptıkları serbest ticaretten sadece %2 gibi çok düşük bir gümrük vergisi alındığını, bu amaçla yabancı sermayi ve sıcak parayı ülkeye çekmek amaçlı olduğunu, ayrıca değerli madenlerden hiç vergi alınmadığını; buna karşılık da Selçuklu tüccarlarının ve ticaret gemilerinin Selçuklu sınırları dışında ve denizlerde selamlanması gerektiği şartını koştuğunu söyledi.
Alaaddin Keykubat’ın verilen bir yemek ziyafeti sırasında yenilen bir kuş etinin ardından rahatsızlandığını ve 31 Mayıs 1237 yılında da öldüğünü ifade eden Uyumaz, Alaaddin Keykubat’ın ülke için sayısız hizmetlerinin başında Beyşehir ve Kayseri’de yaptırdığı iki önemli saray olduğunu söyledi.
Program sonunda konuşmacıYrd. Doç. Dr. Emine Uyumaz’a günün anısına hediyelerini Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen, Selçuklu Araştırmaları Merkezi adına Doç. Dr. M. Ali Hacıgökmen ve Fikir Sanat adamları Derneği adına Seyit Küçükbezirci takdim ettiler.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: