KREDİ VE MAAŞ KARTLARINDA DOLANDIRICILIK ORANI YÜZDE 82
Bağımsız araştırmalar yapan Information Security Media Group tarafından yayımlanan “Sahtekârlıkla Mücadele: Tehdit Değerlendirmesi” raporuna göre, finans kuruluşları gelirlerinin yaklaşık yüzde 5’ini dolandırıcılık olaylarında kaybediyor...
Yayınlanma :
05.09.2016 10:03


2017’de 721 milyon mobil işlem yapılacak
Gelişen teknolojilerin ve yaygınlaşan hizmet ağlarının özellikle banka ve finans kuruluşlarını eskiye oranla daha etkin kurumsal sahtekârlık önleme politikaları oluşturmaya zorladığını belirten Asseco SEE InACT®Çözüm Danışmanı Cihat Muş, InACT® çözümünün kurum içi ve kurum dışı sahtekârlıkların takibinde banka ve finans kuruluşlarının sahtecilik önleme politikalarının en etkin şekilde uygulanabilmesine imkân sağladığına dikkat çekti. Asseco SEE’nin InACT® çözümü ile bu alandaki düşünce liderliğini bir kez daha göstermiş olduğunu belirten Muş, açıklamasına: “Gartner tarafından yapılan araştırmaya göre,2017 yılına gelindiğinde, dünyada yapılan mobil işlem sayısı 721 milyona ulaşacak. Günümüzde hızla değişkenlik gösteren dolandırıcılık eğilimlerine karşı, kurumların gerekli önlemleri hızla alması büyük önem taşıyor. InACT®sahtekârlık önleme çözümümüz, değişen dolandırıcılık olaylarına karşı sahtekârlık önleme iş birimlerinin BT ekiplerine bağımlılığını asgari düzeyde tutan esnek bir yapı. Çözüm, kurumların kullandığı ana bankacılık, çağrı merkezi, kredi kartı gibi iç sistemlerle sağladığı geniş entegrasyon sayesinde iş birimlerinin tek bir platform üzerinden yönetim, operasyon ve raporlama ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.” şeklinde devam etti.
Türkiye’nin önde gelen bankaları bu çözümü kullanıyor
Türkiye’nin önde gelen bankaları ve uluslararası finansal kuruluşları, iç ve dış suiistimal ve sahtekârlık önleme konusunda InACT’i tercih ediyor. Kurumların, sahtekârlık işlemlerinin önüne geçebilmeleri için müşterilerine en uygun güvenlik çözümlerini sunmaları ve gerçekleştirdikleri işlemleri dolandırıcılık risklerine karşı sürekli izlemeleri gerekiyor. InACT® çözümü, zengin senaryo ve istatistiksel profil kütüphanesine, gelişmiş veri filtreleme, sorgulama ve raporlama altyapısı, kullanıcı dostu yönetim paneli ve alarm analiz ekranına sahip. Bu sayede kurumlar, BT desteği olmaksızın esnek kural ve politikalar uygulayabiliyor ve karmaşık davranış analizleri ile işlemlerdeki anormallikleri tespit edebiliyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: