REKTÖR ACAR KANADA’DA İSLAMOFOBİ’Yİ ANLATTI
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, 1 hafta boyunca Kanada’da, İslamofobi’yi anlatan seri konferanslar verdi. “İslamofobi nedir? Nereden kaynaklıdır? Bu konu nasıl istismar edilmektedir? Kimler tarafından işlendiği veya işletildiği bilinmeyen cinayetlere, terör eylemlerine dayanarak, Müslüman Dünya üzerinde icra edilen işgaller, zulümler ve adaletsizlikler nasıl meşrulaştırılıyor?” gibi konularda konuşan Rektör Acar, konferansların son derece verimli geçtiğini söyledi.
Yayınlanma :
15.02.2015 09:56


- İslam Korkusunun 4 Önemli Sebebi Var -
İslamofobi’nin “İslam korkusu, İslam’dan ve Müslümanlardan korkma, çekinme, onları zararlı, kötü ve tehlikeli insanlar olarak görme algısı” anlamına geldiğini ve bunun 4 önemli sebebinin olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar, “Birinci sebep İslam konusundaki cehalettir. Avrupa ve Amerika başta olmak üzere gayrimüslim dünyada kitleler, büyük çoğunlukla İslam konusunda cahiller. İslam’ın ne olduğunu, nasıl bir din olduğunu, esasen İslam’ın bir barış ve esenlik dini olduğunu bilmiyorlar. İkinci sebep, bu insanlar İslam’a düşman bir çevrede doğup büyümüşler. Anne-babadan veya yetiştikleri çevreden kendilerine sürekli İslam aleyhinde bir takım telkinler yapılmış, bilgiler verilmiş. Bunların etkisiyle İslam’ı bir savaş, terör ve kavga dini olarak görüyorlar, İslam’dan korkuyorlar” dedi.
Rektör Acar, İslam korkusunun diğer sebeplerini şu şekilde anlattı: “Üçüncüsü; -son örneğini Paris’te gördüğümüz üzere- bazı Müslümanlar veya kendilerini Müslüman olarak tanıtanlar veya kendilerinin Müslüman olduğunu iddia eden kişiler, muhtemelen tetikçiler tarafından terör eylemleri yapılıyor. Bu eylemler, İslamofobi’yi beslemek, kamuoyunu İslam aleyhine dolduruşa getirmek için kullanılıyor. Dördüncü ve en önemli sebep ise aslında İslam Dünyası 200 yıldır işgal altında. İslam Dünyası’nda Türkiye hariç, batının büyük güçlerinin sömürgesi olmamış, askeri işgale uğramamış neredeyse tek bir ülke yok. Biz, Kurtuluş Savaşı verdik ve çok şükür Batının sömürgesi olmadan yolumuza devam etmeyi başardık. Ama İslam Dünyasının pek çok kısmı bunu başaramadı. Uzun yıllar devam eden bir askeri işgal, petrol ve doğalgaz gibi kaynakların sömürülmesi söz konusu. Hâlihazırda, Soğuk Savaş’ın bitmesinden sonra dünyanın ve Ortadoğu’nun yeniden paylaşıldığı bir süreçten geçiyoruz. Suriye iç savaş halinde, Irak üçe bölünmüş vaziyette, Mısır’da askeri darbe yönetimi işbaşında… Arap Baharı’nı tersine döndürme gayretleri var. Bu bağlamda İslamofobi, Müslüman Dünyadaki haksızlıkları, sömürü ve işgalleri meşrulaştırmak için bir araç olarak kullanılıyor.”
Bu konuları anlatarak kamuoyunu bilgilendirmeye çalıştıklarını ifade eden Prof. Dr. Mustafa Acar, konferansları sadece Kanada’daki Türk ve Müslümanların değil, gayrimüslimlerin de takip ettiğini söyledi. Türkiye’de olup bitenlerin Kanada’da yakından takip edildiğini, özellikle Kanadalı gayrimüslimlerin paralel yapılanma başta olmak üzere Türkiye’ye dair pek çok sorusu olduğunu kaydeden Rektör, “Devleti yönetme yetkisini halktan almadan, bürokrasi üzerinden devlet yönetmeye kalkışmak yanlıştır. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin verdiği mücadele son derece haklıdır” dedi. Konferanslarda bu bilgilerin de paylaşıldığını kaydeden Acar, “Paralelcilerin Türkiye aleyhine yaptıkları kulis faaliyetleri sonucu kafası karışık olan Kanadalılar için bu sohbetler son derece aydınlatıcı oldu” diye konuştu. Yaptığı açıklamaların ardından Kanadalı gayrimüslim bir akademisyenle yaşadığı diyalogdan bahseden ASÜ Rektörü, şöyle devam etti: “O arkadaşımız “Türkiye’yi İslam Dünyasının son umudu olarak görüyorum. Türkiye çok önemli ve çok kritik bir ülkedir” dedi. Bu son derece önemli bir tespittir.”
Faaliyetlerin ses getirdiğini, ABD’den de aynı konuda konferans vermek üzere davet aldığını kaydeden ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, benzeri etkinliklerin zaman içinde devam edeceğini, İslam’ı dünyaya doğru anlatmak adına yapılan çalışmalara her zaman destek olacaklarını vurguladı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: