SAATÇİOĞLU BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'IN HEYETİNDE
T.C.Başbakanı Sayın Binali Yıldırım’ın, 19-24 Ağustos 2017 tarihleri arasında Singapur ve Vietnam’a resmi ziyaretleri kapsamında yapacağı ....
Yayınlanma :
16.08.2017 09:23


Güneydoğu Asya bölgesinin finans ve ticaret merkezi olarak gösterilen Singapur, Asya-Pasifik bölgesinde kişi başına düşen ekonomik standartların en yüksek olduğu ülke konumunu sürdürmektedir. Singapur Devleti, 2016 yılında 5.2 Milyar Singapur Doları bütçe fazlası vermiş olup, GSYİH’nin %1.3’üne denk gelmektedir. Dışa açıklık açısından dünyadaki en liberal ülkeler arasında yer alan Singapur, yüksek gelir düzeyine sahip tüketicilerden oluşan dinamik iç pazarının yanı sıra, özellikle bölge ülkelerine ulaşabilmek açısından pek çok ülke tarafından bir merkez olarak kullanılmaktadır. Bu çerçevede, başta Güneydoğu Asya ülkeleri olmak üzere bölgeye yönelik ihracatımızın geliştirilebilmesi için Singapur’un lojistik imkanları ile güçlü ekonomik ve ticari bağları ülkemiz açısından önemli bir fırsat oluşturmaktadır.
2016 yılında yüzde 6,0’lık bir büyüme sergilemiş olan Vietnam, 176,8 milyar doları ihracat, 174,2 milyar doları ise ithalat olmak üzere toplam 351 milyar dolarlık bir dış ticaret gerçekleştirmiştir. Ülkenin 2017 yılında gerçekleşen Dünya Ticaret Örgütü üyeliği de küresel ekonomiyle entegrasyonunu tamamlayan önemli bir adım olmuştur. Diğer yandan dış ticaretin artmasında ve genel olarak Vietnam’ın ekonomik büyümesinde doğrudan yabancı yatırımın da önemli bir rol oynadığını söylemek mümkündür. Ülkedeki reformlar ve iyileşen yatırım ortamı sayesinde son dönemlerde Vietnam’a giriş yapan yabancı sermaye miktarı artmıştır. 2016 yılı itibariyle ülkedeki yabancı sermaye stoku 115,5 milyar dolar seviyesindedir. Günümüzde çok sayıda çok uluslu firma Vietnam’ı üretim üssü olarak tercih etmektedir. Türkiye ile Vietnam arasındaki ticaret hacmi ülkenin sunmuş olduğu fırsatlar göz önünde alındığında oldukça düşük kalmaktadır. Vietnam, özellikle altyapı, inşaat, turizm, ilaç ve gıda başta olmak üzere pek çok sektörde önemli fırsatlar sunmaktadır dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: