SARIYAHŞİ İLÇESİNDE ANLAMLI İFTAR
Aksaray Valiliği ev sahipliğinde Sarıyahşi İlçesi 15 Temmuz Şehitleri Demokrasi Meydanında iftar programı düzenlendi.
Yayınlanma :
12.06.2017 11:06


İftar Programına Vali Aykut Pekmez ile eşi Yeşim Pekmez’i ile AK Parti Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz eşi Çapan İnceöz, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Jandarma Komutanı Albay Gazi Demir, İlçe Kaymakamı Yıldız Büyüker, Belediye Başkanı Fatih Ünsal, AK Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay, vatan savunmasında şehadete ulaşan şehit yakınları ile 15 Temmuz şehitlerinin yakınları katıldı.
Vali Aykut Pekmez burada yaptığı konuşmasında; Ramazan ayının sofraları ve gönülleri paylaşarak anlam kazandığını söyledi
Sarıyahşi ilçesinin Aksaray’a en uzak ilçe olduğunu ancak mesafelerin bir öneminin olmadığını ifade eden Vali Pekmez; “Bütün ilçelerimiz bizim için aynı uzaklıkta gönlümüzde kalbimizde aynı yeri kaplıyor’ dedi.
Sarıyahşi’nin 15 Temmuz ve iç güvenlik şehitleri olduğunu vurgulayan Vali Pekmez; “Toprağımızın her karışı şehit kanı ile sulandı. Bu toprakları bin yıldır vatan tuttuk. Bu coğrafyayı vatan tutmak bugüne kadar zordu bundan sonrada zor olacak. Her zaman bu topraklar üzerinde oyunlar oynandı. Son olarak 15 Temmuzda FETÖ kalkışması karşı karşıya kaldık. Ne mutlu ki bize hem Aksaray’ımızda hem Sarıyahşi’mizde hem bütün ülkemizde onların karşısında her zaman devletini, milletini, ezanını, bayrağını seven yiğitler; Vedatlar, Yusuflar karşılarına çıktı. Sizler karşılarına çıktınız onlara fırsat vermediniz.” dedi.
Vali Pekmez iftar programına katılan şehit yakınları ve vatandaşlarla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek; “Bu mübarek ayın ilçemize, ilimize, ülkemize ve İslam âlemine huzur getirmesini temenni ediyorum. Şimdiden Ramazan bayramınızı tebrik ediyorum” diye konuştu.
AK Parti Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz’de yaptığı konuşmasında; 15 Temmuz gecesi olduğu gibi yaklaşık 40 yıldır kararlı şekilde terörle mücadelenin devam ettiğini söyledi.
“Hep birlikte bu iftar sofralarda dua ediyoruz. Allah güvenlik güçlerimizi esirgesin, terör örgütlerinin topunu birlikte yok edecek gücü kuvveti onlara versin” diyen İnceöz;
“ Ne yaparlarsa yapsınlar boş. PKK’sıyla, DEAŞ’ıyla KCK’sıyla FETO’suyla topu bir araya gelsin bütün onlarla yedi düvelle onların ipleri elinde olan taşeron olan terör örgütleri ile onlara destek verenlerle mücadelemiz kararlı şeklide devam edecektir. Biz yeter ki biz buralarda dimdik duralım. Bu mücadele hiç şüphesiz sonuna kadar sürecek.” dedi.
Bölgede yeni coğrafyalar yeni sınırlar yeni ülkeler üretilmek istendiğini kaydeden İnceöz: “ Bu terör örgütleri onlar için kullanılmaya uygun birer maşadır. Sayın Cumhurbaşkanımız hep şunu söylüyor. Terör örgütünün iyisi-kötüsü, seninki-benimki olmaz. Bakın görüyorsunuz bugün korudukları terör örgütü İngiltere, Fransa’da dünyanın herhangi bir yerinde bomba patlatıyor. Biz hep söylüyoruz terör örgütlerine karşı kararlı ve küresel mücadele etmemiz gerekiyor.” diye konuştu.
Sarıyahşi İlçe Belediye Başkanı Fatih Ünsal’da yaptığı konuşmasında iftar programına katılan herkese teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Vali Aykut Pekmez tarafından yaptırılan üzerinde Türk Bayrağı ile İç güvenlik ve 15 Temmuz şehitlerin fotoğraflarının bulunduğu tablolar şehitlerinin yakınlarına Vali Aykut Pekmez, AK Parti Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz, İlçe Kaymakamı Yıldız Büyüker, İlçe Belediye Başkanı Fatih Ünsal ve AK Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay tarafından hediye edildi.
Vali Aykut Pekmez eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi ile birlikte İç güvenlik ve 15 Temmuz Şehitlerinin aileleri ile yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti. Vali Pekmez; Şehitlerin emaneti olan yakınlarının her zaman yanlarında olacaklarını vurguladı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: