TATLIDEYİP GEÇMEYİN, TADINIZ BOZULMASIN
Türk damak tadının geleneksel lezzetleri arasında ilk sırada yer alan baklava içerisinde kullanılan fıstık, ceviz ve diğer çeşitleri ile vazgeçemediğimiz tadlar arasında bulunuyor. Kaliteli baklava için kullanılan un, yağ ve en önemlisi şekerden oluşan temel malzemelerinin önemi gün geçtikçe artıyor.
Yayınlanma :
19.12.2015 12:20


Aksaraylı tatlı ustası, sektörün çok hızlı geliştiğine dikkat çekerek tatlıda kullanılan malzemelerin önemini belirtti. Temel malzemelerdeki girdi maliyetlerine bakıldığında çok düşük fiyatlarda tatlı satışlarının yapıldığını ifade eden Karasan, “Bu tatlılarda yağ ne kullanılmıştır, tatlının şerbetidirki bu en önemli konu acaba ne tür tatlandırıcı kullanılmıştır. Bunlara dikkat etmek lazım. Uzmanlar gıda tatlandırıcılarının insan sağlığındaki zararlarına dikkat çekerken bu tür ürünlerin tüketilmesinin ciddi sağlık sorunlarına neden olduğunu belirtirken bu tür ürünlerin üretilmeye devam etmesi bizleri gerçekten üzmektedir. O nedenle tatlı deyip geçmeyin tadınız bozulmasın’ dedi.
Aksaray’da yeni açtıkları Şahinoğlu Baklava Salonu ile Aksaraylılara hizmet vermeye başladıklarını ifade eden Karasan, mesleğe çıraklıktan başladığını belirterek; “Ustalarımın ellerinden öpüyorum. Böyle ‘tatlı’ bir mesleği bana öğrettikleri için, biz ustalarımızın en iyi tatlı için en iyi malzeme kullanılmalı sözünü tutuyoruz. Bu nedenleürünlerimizde kullandığımız tereyağı Bitlis ve Urfa’dan özel olarak getiriyoruz. Yine fıstıklarımız Gaziantep’ten, şerbette kullandığımız şekerimiz herkesin tercih ettiği Bor Şeker Fabrikasında temin ediyoruz. Ürün çeşitlerimizde oldukça geniş bir yelpazede üretim yapıyoruz. Çeşitlerimiz sütlü fıstıklı, kadayıf fıstıklı, fıstıklı padişah, cevizli padişah, fıstıklı şöbiyet, fıstık sarma Antep usulü özel kare, cevizli ev ve köy baklavası, havuç dilimi, yaprak sarma gibi… yine istenilen özel tatlı çeşitlerini siparişe göre yapıyoruz’ dedi.
Şahinoğlu Gaziantep Baklava Salonu 30 metrelik yol üzeri Nakkaş kavşağında hizmete girdi. Mesleğin usta eli Bahadır Karasan’ın babası Şahin Karasan ile birlikte açtığı Baklava Salonunda gazetecileri ağırladı. Geleneksel lezzetin en iyi örneklerinin satışa sunulduğu mekândabaklavaların tadına bakan gazeteciler usta ellerin ürünlerine tam not verdi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: