TİCARİ HAYATTA “KAREKODLU ÇEK” DÖNEMİ
Kredi kayıt bürosunun TOBB ve ülkedeki finans kuruluşları ile birlikte yürüttüğü karekodlu çek uygulaması Türkiye’de hayata geçti. İş dünyası için tahsilattaki riskleri de en aza indirmesi beklenen karekodlu çek keşidecilerin kredi notları ve geçmiş dönem sicilleri göstermesi ile hem pratik bir yöntem hem de iş adam adamlarının ticari güvencesi oldu.
Yayınlanma :
16.11.2015 10:02


Karekodlu Çek Sistemi'ni kullanmak için yapmanız gereken, basitçe bankanızdan Karekodlu Çek talebinde bulunmaktır. Karekodlu Çeklere ait bilgileri okutabilmek için de Findeks Mobil uygulamasını akıllı telefonunuza/tabletinize indirmek yeterlidir. Üye olduktan sonra çeklerin üzerindeki karekodu telefonunuzun/tabletinizin kamerasıyla okutabilir, çekle ilgili bilgilere onay beklemeksizin ulaşabilirsiniz şeklinde üyelerini bilgilendirdi.
ATSO Başkanı Koçaş, ayrıca olarak karekodlu çek’in şirketlerde bireyler menfatine olduğunu ve tüccarların risklere karşı koruyabilecekleri enstrümanların ticaret hayatına girdiğine vurgu yaparak üyelerinin lehine olacağını söyledi.
Çekle ödemelerin daha güvenli hale getirilmesi amacıyla Kredi kayıt Bürosu (KKB) tarafından Türkiye Bankalar Birliği (TBB) işbirliği ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) desteği ile geliştirilen “Karekodlu Çek” uygulaması 15 Haziran 2015 tarihinden itibaren kullanılmaya başlanıldığının altını çizerek Aksaray’da da Karekodlu çek için en kısa sürede alt yapısının hazırlanmasını için harekete geçeceklerini ifade etti.
Ticari hayatta yeni dönem olarak gösterilen “Karekodlu Çek” uygulaması; çek ile yapılan alışverişleri daha güvenli hale getirerek ticareti daha kolay ve hızlı hale getirmeyi hedeflendiğini belirten Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş , “Bu sayede piyasada karşılıksız ve sahte çek riskinin azalacağını ümit ettiklerini söyledi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: