ÜNLÜ FİZYOTERAPİST GÜDENDEDE DEN MİGRENE İLAÇSIZ TEDAVİ İMKANI
Türkiye’nin en başarılı Fizyoterapistlerinden olan Abdullah Güdendede, Çağımızın hastalıklarından olan Migren tedavisi konusunda önemli bilgiler verdi...
Yayınlanma :
02.09.2016 05:08


Güdendede, Migren tetikleyicileri de kişiden kişiye göre değişebilmektedir. Bunun yanında bazı uyaranlarda ortak olarak görülebilir. Alkol kullanımı, fazla kafein alımı, yüksek tansiyon, doğum kontrol hapları, hazır gıdaların içesindeki bazı maddeler, diş ağrısı, adet dönemi, farklı sebeplerden olan baş ağrıları en önemli migren tetikleyicileri arasındadır. Kişiye özel tetikleyicileri ise çoğaltmak mümkündür. Duygusal yönden etkilenmeler, fiziksel bazı uyaranlar ve dış etkiler de kişilerde migrenin tetiklenmesinde önemli bir yere sahiptir.Migren tedavisinde ise çok farklı yöntemler kullanılmaktadır. Bunlar öncelikle yaşam tarzının düzenli olması, düzenli uyumak, düzenli yemek yemek, bilinen tetikleyicilerden uzak durmak (kafein, eski peynir, et koruyucuları, salamura ürünler, çerez), düzenli aerobik egzersiz yapmak, duygusal stresi azaltmak, meditasyon, sosyal aktiviteleri artırmak, gevşeme tekniklerini öğrenmek, çevresel etkenlerden kaçınmak. Güneş gözlüğü takın, dumanlı, kokulu, gürültülü ortamlardan uzak durun, vücut duruşunuzun düzgün olmasına dikkat edin.
Güdendede , açıklamasının devamında migren tedavisinde tek bir yöntemin tamamen başarılı olamadığı herkesin malumudur. Biz beş ayaklı bir tedavi planı ile hastalarımıza yaklaşıyoruz. Özellikle kas iskelet sistemi üzerine de ayrı bir değerlendirme yaparak tüm olasılıkları dikkate alıyoruz. Bu noktada migren üzerine düzenli kontrollerle yüz güldürücü sonuçlar alabilmekteyiz. Hastalarımızdan aldığımız geri bildirimler kapsamlı bir tedavi yaklaşımıyla migren hastalarının ilaç bağımlılığından kurtulabileceği bize gösterdi. Son söz olarak migren rahatsızlığı olan bireyler çaresiz bir hastalığı olduğunu düşünmesin. Her hastalığın bir çaresi vardır yeter ki arayın bakış açısı ile hareket ederek bu konuda onlara bir umut olmaktayız. Dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: