VALİ AYKUT PEKMEZ 'GÜVENLİ TRAFİK İÇİN İLGİLİ KURUMLAR DAHA ETKİN ÇALIŞACAK'
Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Aykut Pekmez başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
Yayınlanma :
27.04.2017 14:21


-Aksaray’da tescilli araç sayısı 116.550’ye ulaştı
Aksaray’da 2012 yılında 89 bin 411 tescilli araç bulunduğunu her yıl artan araç sayısının; 2015 yılında 107.942, 2016 yılında 115.531, 2017 yılı Şubat ayı sonu itibariyle 116. 550 ulaştığını belirten Turan; polis sorumluluk bölgesinde 2016 yılında 13’ü ölümlü kaza, 288 yaralamalı, 245 maddi hasarlı olmak üzere toplam 546 trafik kazasının meydana geldiğini söyledi. Turan; Şehir içinde ise 3’ü ölümlü, 767’si yaralamalı, 685’i maddi hasarı toplam 1.455 trafik kazasının gerçekleştiğini söyledi.
Jandarma Bölgesinde meydana gelen trafik kazalarında ise 2016 yılı verilerine göre 12’si ölümlü, 264’ü yaralamalı toplam 276 trafik kasasının oluştuğunu bu kazalarda toplam 13 kişinin hayatını kaybederken 521 kişininde yaralandığını belirtti.
Elektronik denetimler artacak
2016 yılında MOBESE kameraları aracılığı ile yapılan denetimlerde toplam 5.099 aracın denetlendiğini ifade eden Turan çeşitli trafik kurallarını ihlal ettiği belirlenen araç plakalarına idari para cezası uygulandığını belirterek elektronik denetimler sonucunda özellikle şehir içinde emniyet kemeri kullanım oranı ve diğer trafik ihlallerinin azaldığının tespit edildiğini vurguladı.
Vali Aykut Pekmez,“Güvenli trafik için ilgili kurumlar daha etkin çalışacak”
Vali Aykut Pekmez yapılan denetim ve eğitim çalışmalarının önemine dikkat çekerek; Eylem Planı doğrultusunda 2020 yılı hedeflerinin gerçekleştirilmesi için ilgili kurumların koordinasyon sağlayarak daha etkin şekilde bu konuda çalışacağını söyledi.
Toplantıda daha sonra Aksaray Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün şehir içinde yaptığı ve yapmayı planladığı, kavşak, kaldırım, yol çalışmaları hakkında sunum yapıldı. Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Bayar; şehir içi ulaşımı rahatlatmak için birçok proje yürüttüklerini söyledi. Mecut 4 otoparkın yüzde 60 doluluk oranı ile çalıştığını bu konuda vatandaşların daha da bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Bayar; özellik araç parkları konusunda 2 noktada katlı otopark inşaatının devam ettiğini mülkiyeti Aksaray Belediyesine geçen TMO’nun yerine de altı 1200 araçlık üstü yeşil alan olan yeni bir projeyi daha yakında başlatacaklarını belirtti.
Efor Kavşağında yapılacak alt geçit projesi hakkında açıklamalarda bulunan Bayar, ihalesi yapılan Efor Alt Geçit Projesinin yakında başlayacağını Aksaray’daki trafik sorunlarının çözümü için çeşitli projeler hazırlayarak trafik akışınıen iyi şekilde düzenlemeye gayret göstereceklerini bildirdi.
-Efor alt geçit projesi başlayınca bölgede trafik yeniden düzenlenecek
Vali Aykut Pekmez, Efor Alt Geçit Projesinin başlaması ile bazı yolların trafiğe kapatılacağını belirterek Aksaray Emniyet Müdürlüğü ve Aksaray Belediyesi tarafından ortak yürütülen çalışmada bu projenin başlaması ile trafiğin yeniden düzenleneceğini sürücülerin belirlenen güzergâhlar dışına çıkmaması gerektiğini söyledi.
Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı konusunda kurul üyelerinin görüşlerini alan Vali Aykut Pekmez; daha güvenli bir trafik için altyapının önemini belirterek trafiğe çıkan sürücülerinde mutlaka kendilerinin ve yayaların güvenliği için gerekli olan kurallara uymaları gerektiğini vurguladı.
Vali Aykut Pekmez başkanlığında yapılan Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Kurulu Toplantısına İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İl Jandarma Komutanı Albay Gazi DEmri, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Bayar, İl Sağlık Müdürü Mahmut Arık, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Hüsnü Yıldız, İl Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Refik Tezcan, Aksaray Üniversitesi Temsilcisi Yrd. Doç. Salih Bektaş, Karayolları 38. Şube Şefi Mustafa Doğan, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ferit Özkaracakatıldı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: