-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


Allah başka acılar göstermesin

19 Nisan 2016 - 07:54

Pazartesi günü yine yüreklerimiz yandı ve analar ağladı. Hakkâri Yüksekova’da şehit olan Sinan Kunduracı evladımız genç yaşında vatanı için hain terör örgütünün hedefi olmuştur. Ortaköy ilçemiz Ozancık köyü nüfusuna kayıtlı olan şehidimiz ailesi ile birlikte Aksaray da ikamet etmekteydi. Cenazesi Ulu camide kılınan şehidin cenazesine katılım ve acıyı paylaşan Aksaray tek yürek olmuştur. Ne bir hırçınlık ne bir olumsuzluk olmadan şehidi el birliği ile şehitliğimize defnettik.

      Cenazeye ilimiz valisi Şeref Ataklı, Enerji Bakan Yardımcısı Ali Rıza Alaboyun, Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti, Gümrük Müsteşarı Cenap Aşçı, şehidin yakınları ve Aksaray halkı katıldı.

      Burada ilimiz Milletvekili ve Ak Parti Gurup Başkan Vekili İlknur İnceöz Hanımefendiye de bir parantez açmamız lazım. Aynı gün kendi babası vefat etmesine rağmen kendi acısını bağrına basarak şehidin anne ve yakınları ile beraber olan İnceözü kutluyorum. Ben inanın belki acısından dolayı gelemez diye düşünürken her iki acıyı da yaşayarak metanet gösterip şehit yakınlarını teselli etmesi takdire şayandı. Ben kendisini buradan tebrik ediyor kutluyorum.

       Dün şehit haberini aldığımızda kendi köyümde idim. Ozancık köyü bizim köye yakın birçok tanıdıklarımız var. Sohbet ederken bana sohbet ettiklerimiz bu çocuklar neden şehit oluyor, terörün olduğu yerleri uzaktan vurup yıksınlar ev ev terörist temizlenmez diye sitem edenler oldu.

       Sayın Cumhurbaşkanımızda aynı şekilde bazı bölgeler için uzaktan vurulmasını istemişti. Ancak aldığımız bilgilere göre terörün sızdığı bölgede sivil halkı rehin alıp bırakmayan bir terör var. Yoksa sivil vatandaşlarımız olmasa zaten olacağı vurup geçmektir.

      Terörle sivil vatandaşları ayırmak devletin ve güvenlik güçlerimizin görevi olduğu için buna dikkat etmeleri sonucu burada fazla şehidimiz oluyor. Eğer vurup geçseniz masum insanlara yazık olduğu gibi bu sefer sivil katliamından feryat edecekler.

      Güneydoğu halkı artık eskisi gibi değil ve terörün amacını anlamış vaziyettedirler. Bakın Diyarbakır’daki HDP’nin yaptığı nevruz kutlamalarına katılan halka. Birde kutlu doğum haftasına katılan halkın durumuna. Bunları kıyaslamak mümkün değildir.

      Kutlu doğum kutlamalarında Diyarbakırlılar sokaklara sığmazken. Nevruz çok cılız ve eskisi gibi olmamıştır. Her geçen gün terör bu bölge halkının desteğini kaybetmektedir.

     Terörün ve PKK denen hain teröristlerin artık burada Kürt halkını koruyup haklarını aramadıklarını vatandaşların ekserisi anlamaya başlamıştır. Bu nedenle halkın korku ile yaşanların dışındakileri buna destek vermemektedir.

      PKK’nın asıl amacı Ermeni ve Yahudi lobisi ile işbirliği içinde beraberlik yaparak buradaki aklıselim ve muhafazakâr Kürtleri bölgeden uzaklaştırıp bölgeyi boşaltmaktır. Buradan Kürt vatandaşlarımız evlerini terk etmeliler ki Ermeni ve Yahudilere toprak açılsın. Buradaki asıl hesap ve lobi çalışması bundan ibarettir.

     PKK’nın elebaşlarının mazisine baktığınızda eski dev solculardır. Bunlar bir zamanların ülkemizdeki aşırı sol uç elemanlarıdır. Dolayısı ile bunların amacı Kürt vatandaşlarımızın haklarını korumak değil burada toprak elde etmektir.

      Son dönemlerde savunma sanayimizi güçlendiren devletimiz artık bu hainlerin üstesinden gelecek güçtedir. Yukarda bahsettiğim amaç doğrultusunda hareket edilmesi neticesinde ülkemize sinsice düşmanlık yapan Avrupa devletleri bu hain guruplara destek olmaktadırlar.

      Her ne kadar ülkemize şirin görünseler de sürekli olarak bu hainlere el altından silah desteği ile  elaman desteği vermektedirler. Ama bu hainlerin çok kısa sürede devletimiz üstesinden gelecektir.

      Kısacası şehidimize Allahtan rahmet ailesine sabır ve baş sağlı diliyorum.