-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


Yazgı’dan paralel mücadele

21 Nisan 2016 - 06:32

17 Aralık 2014 yılında ülkemizde yaşanan paralel örgütle mücadele nihayet Aksaray da 2016 yılında başlayabildi. Nasıl başladı derseniz Sayın Yazgının paralelin özel okulu için trilyonluk arsayı işgal etmesi sonucu Yazgı tarafından geri alınarak yapılarının yıkılması sonrası ilimizde paralel ile mücadeleye Yazgı cesaret verdi. Hatta ben bir yazımda Aksaray da paralel cirit atıyor hala paralel görevliler en üst görevlerde duruyor diye yazmıştım.

      2010 yılında ilimizde paralelci Polislerin Tahşiye operasyonu yaparak masum insanları aylarca içerde yatmalarına sebep olan bazı emniyet mensuplarının bulunduğunu yazmıştım. Buna da şükür diyorum bu sene Emniyet müdürlüğümüz harekete geçerek paralelcilerle mücadeleye başladı ve bazı okullarına kayyum atanarak el kondu. Hiç değilse biraz olsun içimiz serinlemiştir. Bu çalışmaların devamını beklediğimizi belirtmek isterim.

      Çarşamba günü yine Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı bir paralel yapının yurdu içine yaptığı kaçak inşaatları gözünü kırpmadan temizleyip yıkmıştır.   

       Aklıma hemen şu geldi Sayın Yazgı’nın aday olduğu dönemde yazgının adaylığının önlenmesi için paralelci kampanyası yapıldığını bilmeyenler var mı? Ben o dönemde bir yazımda şunu yazmıştım; “ paralelin belki de Aksaray da sevmediği ve nefret ettiği kişilerin başında ben gelirim. Ben ne kadar paralelci isem Yazgıda o kadar paralelci” diye yazmıştım. Yine iddia ediyorum Yazgının o dönem paralelci olduğunu iddia edenler işte Yazgının yıkıp geri aldığı arsaları paralele peşkeş çeken sonrada Yazgıya paralelci diyenlerdir.

       Olimpiyatlarına destek vererek nerede ise tüm masraflarını karşılayan o dönemin idarecisi aslında kendisi paralele yataklık yaparken aday olamayınca kendisi ve yandaşları Yazgıyı aday etmemek için Yazgıya paralelci iftirası atmayı başarmışlardır.

       İşte Paralel yapının Özel Sefa Yüksek Öğretim Yurdundaki imara aykırı yapının yıkılma talimatını verdikten sonra yıkıma bizzat katılan Belediye Baş kanı Haluk Şahin Yazgı,  yaptığı açıklamada; “Paralel terör örgütüyle mücadele kapsamında  hem Cumhurbaşkanımız hem de  Başbakanımızın  yapmış olduğu çalışmalara yönelik  biz de Aksaray’ımızda  yapıya bağlı olan yurtlar ve okullarda  imara uygun olmayan ve tespit ettiğimiz kaçak yapılara yönelik yıkım  işlemlerine  başladık. Bu gün Belediye olarak yaptığımız çalışmalarda tespit ettiğimiz ve alınan Encümen kararları doğrultusunda Özel Safa Erkek Öğrenci Yurdu bahçesinde imara uygun ruhsatı olmayan iki kaçak yapıyı yıkıyoruz. 

       Bundan sonra da paralel yapıyla bağı olan bütün yurt ve okullarda   binaların içerisin de ve binaların bahçelerinde bulunan kaçak yapılarla ilgili çalışmalarımız devam edecek. Belediyemizin üzerine düşen her türlü görev ve yükümlülüğü sonuna kadar yerine getireceğiz. Milletimize, memleketimize bu kadar zarar veren, bu kadar problemli olan bir yapıyla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Paralel örgütün inlerini başlarına yıkmaya devam edeceğiz. Bu mücadele de azim ve kararlılıkla belediye olarak üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğiz. Paralel yapının Aksaray’da sonlanması, bitirilmesi için daha çok çalışacağız.

       “önümüzde ki süreçte paralel yapı ile bağlantılı olan  ve tespit edilen yerlerin yıkımıyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyeceğiz. Daha önce bazı yurtları kapattık. Okullarla ilgili geçtiğimiz aylarda bir park çalışması vardı neticelendirdiğimiz bu çalışmada parkı  mahallemize kattık. Burada yine bir yıkım daha gerçekleştireceğiz. Bunların dışında okulların içerisinde ruhsata aykırı olarak yapılan yerlerin yıkılmasıyla  ilgili çalışmalarımız sürüyor.

      Bazılarının kapatılması için işlemler başlatıldı. Bu mücadelede çalışmalarımız sadece paralel yapıya ait okul ve yurtlarda değil  yapıyla kuvvetli bağı olan bazı özel şirketlere yönelik olarak da devam ediyor. Tüm bu çalışmalarla ilgili detaylı bilgiyi düzenleyeceğimiz basın toplantısında kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

      Yazgıya paralelci diyenler mi paralelci? Yoksa Yazgımı paralelci, karar sizin.