YÜZDE YÜZ MİLLİ DÜŞÜNCE YÜZDE YÜZ YERLİ ÜRETİM
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, çocukların kendi oyuncaklarını kendisinin yapmasının, ...
Yayınlanma :
03.11.2017 09:43


- Yerli Üretim Kavramı Aslında Çocuklukta Başlıyor -
ASÜ ve Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED) işbirliği ile düzenlenen “Yüzde Yüz Milli Düşünce Yüzde Yüz Yerli Üretim” konulu panelde konuşan Rektör Şahin, bireylerin, çocukluk yaşlarından itibaren hayata temas etmesi gerektiğini söyledi. Şimdilerde hemen her çocuğun pek çok oyuncağının olduğunu anımsatan Şahin, yerli üretim denilen kavramın, esasında çocuklukta başladığını belirtti. Kendi kuşaklarının ve daha eskilerin, kendi oyuncaklarını kendilerinin yaptığına dikkat çeken ASÜ Rektörü, “Çocuklarımıza artık hazır oyuncaklar alarak, kendi oyuncaklarını kendilerinin yapması fırsatını vermiyoruz. Çocuklar artık hiçbir şeyi birbirine bağlamadan, söküp takmadan büyüyor. İlkokuldan başlamak üzere, devamındaki süreçlerde, daha fazla soru çözmelerini temin etmek adına çocuklara hiç bir iş yaptırılmıyor. Sonra üniversite sıralarına geliniyor. Hayata hiç dokunmadan ve hiçbir üretim sürecine katılmadan üniversite de bitiyor. Çocukluktaki o oyuncak yapımı, aslında bir üretim sürecidir” dedi.
- Bu Önemli Coğrafyada Güçlü Olmak Zorundayız -
Yapılan açılış konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülay Samancı, Türkiye’nin savunma sanayi başta olmak üzere, diğer tüm teknolojik alanlarda ilerlemesi gerektiğini söyledi. Milli düşünceyi ve yerli üretimi sürekli olarak vurguladıklarını kaydeden Samancı, “Geçmiş dönemlerde bu konulara ilişkin farklı çalışmalar yapılmış ve hatta dışarıya kendi ürünlerimizi satacak hale gelinmesine rağmen süreklilik sağlanamamış” dedi. Dünya devletlerinin günümüzde, hızlı şekilde ilerlemeleriyle beraber, rekabeti de yok edecek şekilde agresifleşerek pazarlara girdiğinin görüldüğünü belirten Samancı, “Böylesi önemli bir coğrafyanın içerisinde bizler de, mutlaka savunma sanayinde ve diğer tüm teknolojik alanlarda ilerlemek zorundayız. Siyasi olarak, ordu olarak, kültür olarak, sosyal olarak güçlü olan devletler, her zaman topraklarında uzun süre yaşamışlardır. Bizler de güçlü olmak zorundayız” dedi. Panelde GENÇKONFED Genel Başkanı Bilal Okudan, Genel Başkan Yardımcısı Güngör Doğanay ve Genel Sekreter Ertuğrul Karatay da birer sunum yaparak, milli üretim hususuna dikkat çektiler.
Etkinliğin ardından Rektör Şahin katılımcılara plaket takdim etti. Heyet daha sonra 15 Temmuz Milli İrade Meydanını gezdi ve Şahin’i makamında ziyaret etti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: