-

AKSARAY İLİ KIRMIZI ET ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİNDEN ÖNEMLİ DUYURU

Yapılan Açıklamada...

AKSARAY İLİ KIRMIZI ET ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİNDEN ÖNEMLİ DUYURU
13 Eylül 2014 - 14:16
08.09.2014 tarihinden itibaren üretimin arttırılması ve istikrarın üreticilere zarar vermeyecek şekilde sağlanabilmesi için sadece besiye alınacak canlı hayvan(besi materyali/ ham hayvan) ithalatının şartlı ve kontrollü açılacağı belirtilmiştir.

Bakanlığın açıklamaları şöyledir;

-          Mevcut besi işletmelerinin %60 oranında yerli besi hayvanını yurt içinden tedarik etmesi durumunda kendilerine %40 oranında ithal besi hayvanı getirme yetkisi verilecektir. (1000 başlık kapasitesi olan 600 hayvanı önce yurt içinden temin edecek ahırına bağlayacak, Bakanlık bunu görecek sonra sadece kalan 400 ham hayvan/ besi materyali için izin verecek)

-          İthal edilecek besi hayvanları erkek, kombine ve etçi ırk, 12 aydan küçük ve 300 kg  ağırlıktan az olacaktır. Sütçü ırkların erkeklerine ithal izni verilmeyecektir.

-          İthal hayvanlara uygulanacak gümrük vergisi oranının %15 olarak belirlendiği bildirilmiştir.

-          Bu kapsamda en az 100 baş kapasiteli ve karantinaya uygun işletmesi olan kişi ya da firmaların başvuruları dikkate alınacaktır.

-          İthalat izni işletmelere kendi ihtiyacı için verilecek olup, bunları sadece besi olgunluğuna gelince kestirecekler alım satıma konu yapamayacaklardır.

-          İthal besilik erkek hayvanlar kurban bayramından sonra getirilebilecektir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum