-

AKSARAY'A 2. ORGANİZE SANAYİ SULTANHANI İLÇESİNE YAPILMASI PLANLANIYOR

Aksaray Valisi Ali Mantı Aksaray’da yapılması Planlanan 2. Organize Sanayi bölgesi için Sultanhanı ilçesinde yer incelemesinde bulundu.

AKSARAY'A 2. ORGANİZE SANAYİ SULTANHANI İLÇESİNE YAPILMASI PLANLANIYOR
04 Şubat 2019 - 09:45
Vali Ali Mantı Beraberinde Aksaray İl jandarma Komutanı Albay Fuat Anık, Aksaray Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Cüneyt Göktaş,  İl özel idare Genel sekreteri Ramazan Altundağ ile birlikte Sultanhanı ilçesine geldiler.



İncelemeye Gelen heyeti Sultanhanı belediye başkanı Fahri Solak, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Temel, Belediye Meclis üyeleri, Ak Parti ilçe Başkanı İshak Yumuşak, Ak Parti İlgenel Meclisi Aday Adayı Seyit Temel, Enver Şanlı ile diğer yetkililer karşıladı.



Vali Ali Mantı ve Beraberindeki Yetkililer Sultanhanı ilçesi sınırları içerisinde yapılması planlanan 2. Organize Sanayi bölgesi için yer incelemesinde bulundular.



Aksaray yolu üzerinde Kuzeyde Çöl bölgesinde bulunan Verimsiz geniş Toprakların sanayileşme ile değerlendirilmesi ve Mevcutta Konya-Aksaray yoluna cephesi ile Ulaşımın en Mükemmel olduğu alan olan ve Proje aşamasında olan Antalya-Konya-Aksaray-Kayseri Hızlı Tren Güzergahına da yakınlığı ile İncelenen Arazinin Aksaray’a Kurulması Planlanan 2. Organize Sanayi Bölgesi için çok uygun olduğu öğrenildi.



Sultanhanı Belediye başkanı Fahri Solak 2. Organize Sanayi Bölgesi yapılması planlanan Arazi Hakkında bilgiler verdi ve yapılacak çalışmalar hakkında vali Ali Mantıya Haritalı sunum yaptı.



Vali Ali Mantı Arazi incelemesinin ardından Sultanhanı ilçesine geçerek Restorasyonu devam eden Sultanhanı Kervansarayında incelemelerde bulundu. Restorasyon hakkında Belediye başkanı Fahri Solak bilgiler verdi ve Orjinaline uygun şekilde Yapılan Restorasyon çalışmalarının bu yaz tamamlanacağı bilgisini verdi. Vali Ali Mantı Ziyaret sonrası ilçeden ayrıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum